Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С глупавите си закон...
С глупавите си закони ще ни довършат! Протести са му майката!

С глупавите си закони ще ни довършат! Протести са му майката!Информационен сайт „ДНЕС“

 

Нямам идея за логиката и дори отдавна вече не търся такава в решенията на управляващите. Единствената причина, най-вероятно за всяко на пръв поглед лишено от смисъл действие, е да ни довършат.

Пенсиите, според последния ремонт на ремонта на закона, ще се изчисляват на базата на натрупания трудов стаж само след 2000 г.

Къде отива стажът преди 2000 г. на тези ощетени хора? Сякаш е погълнат от времеви вакуум.

Подвластни на подобни поправки в закона са и хората, които се пенсионират след 01.01.2019 г. Ощетени са близо 40% от пенсионерите у нас. Да не говорим, че като цяло пенсионерите в България съставляват доста голям процент от населението. Система, която не се грижи за възрастните хора и няма милост към тези, които са работили за тази държава, няма милост към децата, които са бъдещето ѝ, с каква адекватност на действията в полза на гражданите може да бъде обвързана изобщо? С никаква! Точно така!

Да вземеш хляба от ръцете на възрастен човек! Безмилостно и нагло.

Някои от ощетените пенсионери ще взимат пенсии почти със 100% по-малки от тези, които им се полагат на базата на трудовия стаж през годините. Вие нямате капка милост! Да не говорим, че пенсиите по начало са смехотворно печални по размер спрямо останалите държави в ЕС, а те искат да орежат на един голям процент от хората парите, от които зависи тяхното оцеляване. Не говорим за покриване на нуждите за нормален живот! У нас всичко вече е само въпрос на оцеляване!

За да се запази мирът в обществото по думи на управляващите, бяха опростени 8 млн. лв. а по-късно положението беше замазано чрез 10-годишна отсрочка. Ами, запазете реда и сега! Какво пречи? Да, знам. Не се страхувате от пенсионерите. Така сте ги удавили е недоимък, че няма как да чувствате заплаха от тези граждани. Едва ли ще се вдигнат на протест. Ние, обаче трябва да го направим заради тях, защото са наши родители. Нашите майки и бащи, а след тях идва и наш ред.

Чакахме пак да замажат положението с някоя глупава поправка. А дотогава?

И замазването на положението дойде. След среща с премиера Борисов, Томислав Дончев излезе с изказване, че нито един пенсионер няма да бъде ощетен и ще се изчисляват пенсиите и по старата, и по новата формула, като ще се реши коя е по-благоприятна за конкретния човек...

Мога да ви кажа коя. НИКОЯ! Защото пенсиите са безобразно ниски.

Новата смехотворно - тъжна изцепка е 40-те лева великденска добавка, която ще получат пенсионерите с най-ниски пенсии, а именно под 348 лева. Това означава, че пенсионери, които имат пенсия по-висока от посочената сума, дори с някакви стотинки, няма да получат заветните 40 лева. 40 лева за Великден - поредна подигравка с най-бедните. Какво може да си купи човек с 200 лева пенсия с допълнителните 40 лева за празника? Агнешко месо? Не мисля...

Може би пенсионерите ще трябва да си намерят работа, какъвто беше съветът на депутата Лиляна Павлова към възрастна жена, която се оплакала от ниската си пенсия, за да могат да посрещат празниците като хората, а не само с хляб, както досега.

Каква милост можем да очакваме от такива хора. Ще преядат до пръсване и пак няма да се спрат пред нищо и няма да пожалят никого.

Протести са му майката. Заради майката - нашата Родина!


Image result for малси пенсии Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за пенсии

 

              Резултат от изображението за пенсия булфото

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Двойната формула ще прецака пенсиите. Гарантирано!

Бивш социален министър: Направиха омлет с пенсиите, сега тепърва ще оформят яйцата

„Патриотично“ безсилие! >> Султанка Петрова нямала вина за ниските пенсии, а НОИ

 

 

 


94063