Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Само една партия от ...
Само една партия от 29 МИР – Хасково декларира готовност за толерантна кампания и честни избори

Само една партия от 29 МИР – Хасково декларира готовност за толерантна кампания и честни избориГражданско движение „ДНЕС” – Хасково покани в началото на предизборната кампания всички партии, участващи в предсрочните избори на 5 октомври, да приемат принципите, залегнали в Споразумението за почтена и толерантна предизборна кампания, по силата на което приемат да водят кампанията си почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Към настоящия момент само водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” в 29 МИР Чавдар Георгиев подписа споразумението. Поради предизборни обиколки из страната, останалата част от партиите и коалициите не успяха да подпишат Споразумението.

По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението в Хасково ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за народни представители водят честна и толерантна кампания, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна на гр.Хасково, ул.”Одрин” 26 и на тел. 0876 354 353. 

При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.

 


307