Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Само за парно ни дер...
Само за парно ни дерат с 15% тази година!* >> Парното поскъпва за втори път от октомври

Само за парно ни дерат с 15% тази година!* >> Парното поскъпва за втори път от октомвриДвижение „ДНЕС“: ГОТВЕТЕ СЕ... ЗА СЛЕДВАЩИЯ ОБИР! 

Като с парен чук ни удря поредното поскъпване. С 8% скача парното и топлата вода в София от 1 октомври. През юли преживяхме едно увеличение от 7.46%

Грубо казано, чака ни 16% още по-дълбоко бъркане в джобовете ни в предстоящия отоплителен сезон. Сефте. Но този път властта Бойкова направо си ни изгърби! Ама хак да ни е. С това наше мълчание и търпение направо да вземем и да си му благодарим! Това си е топлинен геноцид, отвсякъде. Със сигурност най-уязвимите слоеве от обществото – пенсионери, безработни, работещи бедни, ще бъдат принудени да зъзнат. И всички ние ще потреперваме покрай тях! 

Родните монополи със солидната помощ на управляващите превърнаха потребителя в крепостен. Въведоха топлинен, електрически и воден, феодализъм. Обрекоха хората на доживотно дългово робство. А знаем от парното и да искаш не можеш да се откачиш!

Тежка зима ни чака. Тежка и дълга. Ако не ни убие Системата, ще ни убие студът...

Властта много добре е измислила как по-бързо да се отърве от нас! Колкото по-малко граждани, толкова по-малко проблеми, колкото по-малко протестиращи потребители, толкова повече манипулирани гласоподаватели... И така все напред! 

Към вечната им власт - на монополи, политици и олигархици...!


Да сме живи и здрави, че сме умрели

Балонът с ГЕРБ и монополите, да го духаме ли..., да го спукаме ли!?

 

***************************************************

Второ увеличение на парното от 1 октомври, предлага Kомисията за енергийно и водно регулиране  в доклад, който предстои да бъде обсъден на 25 септември. 

Новият скок на цената в столицата е 8%, от 1 юли обаче имаше поскъпване от над 7 на сто.

Най-сериозно ще е повишението на цената на парното в Пловдив – 9%. В Плевен и Бургас предложеното поскъпване е с по 5%, а във Варна – 2 на сто. 

Увеличението се налага заради предстоящия скок на природния газ с близо 14 процента, който топлофикациите използват за гориво. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Цена и ток – скок-подскок (ОБНОВЕН)

Сърдити старчета... в България

Останахме без всякаква надежда

Държава – Болна до смърт

Не можем да ги стигнем. Не и този век! (ОБНОВЕН)

НЕ на страха