Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Сашо Диков започна р...
Сашо Диков започна работа при Слави Трифонов

Сашо Диков започна работа при Слави Трифонов"Стажантът" Сашо Диков пак ще броди в парламента, но този път от името на "Шоуто на Слави".

Бившият програмен директор на наскоро продадената Би Ай Телевизия не успя да се споразумее с новите собственици за оставане в нея и впоследствие напусна. Получил е обаче предложение от Слави Трифонов да продължи да прави предаването си, в което прави интервюта с депутати и министри в кулоарите на Народното събрание. Кадрите ще се излъчват в петък вечер, за да може да се обхванат работните за депутатите в пленарна зала дни и парламентарният контрол - от сряда до петък включително. Това разказа самият Диков, който днес правеше в парламента обичайните си интервюта.

Българските емигранти в САЩ братята Павел и Румен Вълневи продадоха преди около месец телевизия Би Ай Ти, която основаха през февруари 2015 г. Новият собственик е телевизионният продуцент Мирослав Янев, работил в тв форматите "Стани богат", "Семейни войни" и "Столът", излъчвани по Нова телевизия. След 2010 г. той е изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment, която е част от СМЕ (Central European Media Enterprises), собственик на bTV. 

Още в първия ден от встъпването си в длъжност Янев спря всички предавания и остави само новините и спорта. 

Първоначално Диков обаяви, че си тръгва с "братята", които са го поканили на работа. Новият собственик обаче настоя да остане, докато не решат ще могат ли да му предложат предаване. По информация на Клуб Z е било обмисляно спортно такова, но в крайна сметка на Диков така и не му е било предложено да го поеме и той си тръгна от телевизията.

Би Ай Ти беше насочена към българската диаспора в САЩ и останалите държави по света. След продажбата студиото в Чикаго беше спряно.

За управители на електронната медия са посочени Веселин Иванов и Симона Ангелова. Иванов беше съветник в кабинета на Зинаида Златанова, министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014), срещу което имаше неколкомесечни протести заради избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни 2013 г.

 

Източник: http://clubz.bg/