Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Сценаристите на Слав...
Сценаристите на Слави във Враца

Сценаристите на Слави във ВрацаГости във Враца бяха сценаристите на „Шоуто на Слави“ Александър Вълчев и Филип Станев. Те пристигнаха по повод откриването на нов пункт за подписка за провеждането на Национален референдум. Той ще се намира в кафе „Ола“ в центъра на града.


Двамата сценаристи коментираха, че необходимият брой подписи, който трябва да се събере на национално ниво, е 400 000, за да бъде внесен и разгледан в Народното събрание.


„Новият закон изисква подписката да бъде представени и в електронен вариант, което не е лошо. Обаче в електронните таблици данните на подписалите се ще бъдат ръчно въвеждани в различен ред от тези на хартиения носител”, съобщи опасенията си Филип Станев и добави, че според него това е предпоставка за манипулации.


Александър Вълчев стоеше неотлъчно до пункта и разясняваше същината на всеки един въпрос пред гражданите, желаещи да подкрепят инициативата.


Сред врачани, дошли на срещата със сценаристите, бяха журналистът и водещ Даниел Асенов, писателката Ели Лозанова, медийният издател Даниел Бузов, представители на малкия бизнес, доброволци на „ДНЕС”-Враца.


Припомняме, че подписката за провеждането на Национален референдум започна на емблематичната дата 10-ти ноември и е с продължителност три месеца. Около 8 000 врачани до този момент са поставили своя подпис в знак на съгласие с представените за обсъждане 6 точки.

Източник: konkurent.bg
Снимки: Мая Антова-Червеняшка, „ДНЕС”-Враца


8638