Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Секс по договор - би...
Секс по договор - бихте ли приели?

Секс по договор - бихте ли приели?"Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично."

Сексолози предлагат секс договори, които не само да оправят проблемите в леглото, но и да заздравят връзката. Докато все още се обсъжда доколко е смислено двама души, които се обичат, да подписват предбрачен договор, то се роди пактът за идеалния секс. Една от първите, която го препоръчва, е сексологът Трейси Кокс. Ето така би изглеждала само част от един секс договор:

„Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично и да разнообразявам любовния ни живот два пъти месечно. Ти, от своя страна, обещаваш да ме целуваш повече, да се стараеш и да отделяш повече време за любовната игра и да ми правиш много комплименти в леглото“.

Бихте ли подписали подобно нещо, ако половинката ви помоли за това?

Повечето, запитани този въпрос, отговарят почти механично, че сексът трябва да бъде спонтанен. В идеалния свят, би трябвало да бъде. За съжаление, обаче, ние не живеем в него, а ставаме подвластни на битовизмите, рутината и тежкото ежедневие, пише rozali.com. Сексът често присъства в графика ни за деня, но след края на работния ден, някак си преминава в графика за следващия. И така интимният контакт се мести ден след ден. По тази причина много двойки започват да се замислят дали да не подпишат т.нар. „секс договор“ с надеждата да върнат интимностите в живота си.

 

Източник: https://fakti.bg/ 109865