Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Шармантна Сачева рап...
Шармантна Сачева рапортува: „Ще направя това, което трябва да бъде направено“ = „Ще направя това, което Бойко ми каже“

Шармантна Сачева рапортува: „Ще направя това, което трябва да бъде направено“ = „Ще направя това, което Бойко ми каже“„Ще направя това, което трябва да бъде направено“. Така социалният министър в оставка Деница Сачева се опита да отклони въпроса на водещата на предаването „Лице в лице“ по bTV дали би се съгласила да е един от 10-те дежурни депутати, които да подкрепят Слави Трифонов (бел. ред. такава заявка направи днес министър-председателят Бойко Борисов).

 

На практика отговор на въпроса на Ризова почти не дойде, въпреки че водещата опита да го измъкне два пъти. Позицията на Сачева буквално отсъстваше, а отговорът й прозвуча малко като: „Ще направя това, което Бойко ми каже“.

 

Много ясно днес от ГЕРБ били оправили послание:

 

„Страната има нужда стабилно управление. Идеята за нови предсрочни избори ще вкара страната в хаос, въпреки това сме готови да ги направим, но предупреждаваме, че ни очакват много сериозни решения. Ако някой иска да вкарва страната в хаос, това не можем да бъдем ние“, заяви Сачева.

 

„Ние сме партията, която спечели тези избори, при това със значителна преднина пред всички наши опоненти. Наша отговорност е да предложим правителство и да намерим формулата, за да бъде одобрено то. Ще предложим редовно правителство, с които ще потвърдим подкрепа от парламентарно представените партии. Ако не получим такава, ще върнем мандата“, обяви социалният министър в оставка. Конкретни имена не били обсъждани, но в ГЕРБ имало страхотно много лица, които могат да заемат въпросните позиции.

 

„Г-н Борисов заяви нееднократно, че е готов да се оттегли и да бъде само председател на партията. Не е сигурно, че предложеният премиер ще бъде той“, заяви тя.

 

„Няма никакви преговори с ДПС и няма почва за спекулации“, защити се Сачева.

 

Министърката продължи да плаши с безпаричие и финансови кризи ако ГЕРБ не били на власт. Г-жо Сачева, сякаш досега всичко ни беше „цветя и рози“?

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

На изпроводяк: Борисов с щедър бонус за концесионера на Летище София

Борисов обяви победа и капитулация едновременно: Нали искахте ВНС? Хайде! ГЕРБ може и да изчезне тогава

Борисов пак се врътна. Упорито се заопитва да остане на власт (видео)

Петър Бояджиев: Борисов - чекмеджето води България към национална катастрофа

Който се коалира с ГЕРБ, приключва с политическата си кариера


148106