Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Шефе, това не е CNN,...
Шефе, това не е CNN, а Cartoon network

Шефе, това не е CNN, а Cartoon networkКоментар на Зора Ангелова

 

Става сутрин Борисов, притеснен за международната ситуация. Пуска CNN да види какво се случва, ето пак тези глупави американци са забравили да пуснат субтитрите на български. Борисов нетърпеливо вика към охраната: "Пепи, излязоха някакви надписи на екрана. Ела бързо да ми преведеш". Пепи кърши ръце: "Шефе, това не са надписи, пак сте натиснал менюто на телевизора".

Ето така си представям всяка сутрин на нашия многоуважаван вожд Бойко Борисов. Тези дни той изобилства от мъдрост и не се свени да ни залее с нея:

 

Бойко Борисов: "Руските ракети са насочени към България, а не към някой друг"

Ситуацията изглежда много сложна, струва ми се. От думите на премиера се оказва, че при една евентуална война с Русия, братушките могат на нас да пуснат ракети. Не знам защо ще има война с Голямата северна мечка, но явно такъв сценарий се развива в главата на Борисов.

Изглежда, че той не иска да всява паника, нито да създава антируски настроения, но ей на просто да ни предупреди, че Русия може да не ни нападне, ние може да нападнем Русия, ако ни наредят шефовете от НАТО, примерно.

Чудно как още премиерът не ни е накарал да копаем окопи и да се въоръжаваме с кирки и лопати. Все пак една война си е сериозна работа. 

 

Бойко Борисов: "Всеки ден се раздавам на максимум"

Така е, така е, г-н премиер. Усеща се тази ваша отдаденост към родината. Ето на отварям очи днес и какво да видя - няма вече безпаричие, дупки по улиците, корупция. 7 млн. българи се радват на просперитет. Мъжете карат немски возила, жените косят ливадата с ризи на Армани, а пенсионерите откриха в банковите си сметки парици за екскурзии в чужбина.

Пускам телевизора и какво да видя - хората в Монтанско живеят в охолство и изобилие. Цените намаляват, а Виктор Николаев възхвалява всичко, което ГЕРБ направиха през последните години.

 

Бойко Борисов: "Не вярвам, че има такъв идиот, който да мисли, че стоплям отношенията си с БСП"

Прав е вождът, прав е, както винаги. В България няма толкова идиоти. Всички ние знаем, че ГЕРБ и БСП са едно цяло, откакто се помним и няма какво сега да стоплят отношенията си. Те са си топли от самото начало. Ако Борисов още повече се приближи до Корнелия, нищо чудно да сме свидетели на още една грандиозна сватба тази година. Какво пък, щом се обичат младите, нека се вземат...

 

Бойко Борисов към Меркел: "Може да разчиташ на България!"

Борисов към Меркел: Може да разчиташ на България!

Добре, че е Борисов, за да подкрепи канцлерката. Тя горката сигурно много е плакала в изборната нощ, когато не е получила вест от България. Представете си как ли ще се справи Германия с трудностите, пред които е изправена без намесата на Борисов? Как ще успеят немците да осигурят по 1500 евро минимална заплата и по 1000 евро пенсия? Трябва да почерпят от нашия опит. Да разберат как се краде без да те хванат, как се мами, без никой да те чуе, как се усвояват евро средства, но само за наши хора. Германия е пропаднала без Борисов, това се знае.

 

Бойко Борисов: "Не работя под натиск - не може всичко наведнъж"

Разбирам го Борисов, че се възмущава. Все пак що за нахалство имат тези полицаи да искат увеличение на заплатите, че и дрехи, обувки, белезници. Къде се е видяло това. Премиерът е казал - първо ще има за най-бедните и ето на, увеличава минималната пенсия с цели 3,8%. А това е много повече от годишната инфлация и баба Гина ще прибере в прокъсаното си портмоне още поне 5 стотинки всеки месец. Не разбирам защо всички искат нещо от премиера. Той не е бездънна касичка. Нали парите, които е прибрал са скътани добре в някоя швейцарска банка или офшорна сметка на Кайманите. Не бива да искате от човека да бори вашите проблеми със собствени средства.

 

Ако щете вярвайте, но всичко това е само за едно денонощие. А представяте ли си какво шоу щеше да е, ако следим малоумията му 7 дни в седмицата. Да се зачуди човек дали CNN гледа или Cartoon network.

 

 

 


36971