Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / СХЕМИ, СХЕМИ, СХЕМИ…...
СХЕМИ, СХЕМИ, СХЕМИ…, НО ИДВА ШАХ И... МАТ

СХЕМИ, СХЕМИ, СХЕМИ…, НО ИДВА ШАХ И... МАТМнение на доц. Славея Бързакова - гр. Шумен 

 

Няма такава съдба като нашата. За трети път да не вземем, че да станем  сиротни. За трети път Бащицата току виж, че вземе да умира. Този път - с мощно харакири. Готви ли се поредното самосваляне на това правителство? А готвачът ни е добре познат, яли сме му попарата вече 2 пъти. Как така изведнъж БСП решили, че този кабинет „Борисов 3“ не се справя в сектор „Сигурност“ и хоп - ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ!!! 

Ние, разбира се, доматите си ги ядем с колците, понякога и с пръстта. Този филм сме го гледали: Излиза Премиерът и съобщава тъжната вест, че пак ще подава оставка. Нищо ново. Но така беше досега! Добре, че този път май не се налага да има капчици кръв на Орлов мост. Благодарни сме, че евентуално  няма да е по този начин. Този път "лошите" са БСП и ДПС, и разОбединени патриоти. За последните този развод няма да е драма, защото за пиявици от техния калибър смученето беше достатъчно и предостатъчно.

Единият подписа някои договори за военната модернизация, другият ще вземе добра сума от заведенията в Слънчака, пък знаем - шумът на парите е по-приятен от всичко друго на света. А Волен да не го мислим, той поне сватба вдигна, а и си е директно на яслата при бате Бойко... и за поръчки, и за отчет, и за парички безчет!

Та, за "лошите" ми е думата.

Първо към БСП. Как така бе столетници, сега се загрижихте за сигурността на българския народ, на българския военнослужещ? Не вярвали хората на МВР. Защо, вие ако дойдете на власт, ще намерите ли пари за полицаите. Или Елена Йончева пак ще си прави „предварително уговорените“ филми как хваща емигранти по границата? За половин година втори вот на недоверие. Огладняхте, столетници и то май много, въпреки че кака Кури се кланя на Вожда от сутрин та чак до мрак.

Другите гладници - ДПС, и те мераклии да оглозгат каквото остане - с БСП, с ГЕРБ, със СДС, ТКЗС и НЛО, само келепир да има. Изтъпанил се Йордан Цонев-бей и мазно изблея, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие. И те за сигурността българска бдят. Че даже Йордан се похвали, че те предложили на БСП този вот. Перверзия. А иначе ДПС тайно с ГЕРБ бизнеса си градят и редят  навред!

Надпреварата за пустата му власт е кървава. А Бойко вече я не ще или поне иска да я съхрани докато ГЕРБ хептен не се изтъни... ЗАЩО?

Пак схеми...!

Този път сценарият е друг, подобен на този, когато през 1992 г. Филип Димитров внесе в Народното събрание искане за вот на доверие за цялостната си политика. Това беше първият вот на доверие след прехода. Тогава правителството беше „турскосиньо“. И Филип падна и вдън земя потъна. А сега Бойко вот не ще, а уж ДПС и БСП ще го свлече!

Дали пък този път самоубиецът не е поръчал сам своята евтаназия? Дали тази смърт не му е нужна за да възкръсне отново като с оставките преди? Съветниците му, запознати с падащия рейтинг на правителството го облъчват да прави предсрочни избори. Защото догодина - я камилата, я камиларят. Догодина може да ударим дъното и затворниците да са със свободен режим, полицаите да бият министъра си, а майките с деца с увреждания да не се допускат в болници. Затова - избори на мига, докато останалите малко привърженици на ГЕРБ са още пристрастни и в амок. Очаква се с трепереща от страх ръка да отидат до урната и да пуснат правилната бюлетина. Страхът от идващото зло - ДПС и БСП, мафиотските кръгове около тях, ще ги закара да гласуват за своето оцеляване и продължаващ личен просперитет. А опре ли се до тежката артилерия ще се вмени и най-големият страх - идването на Дядо Иван. Чуе ли соросоидът, че руското влияние идва, започва на сън да се мята и СССР да сънува.

И друг вариант съществува. По модела „Том и Джери“ - гонят се, дебнат се, хапят се, и накрая както е и сега - приятели. Нищо чудно, след едни избори Корнелия и Борисов да направят "исторически" жест - да си подадат ръка в името на благото народно. Амин! Амин за всички нас, а и тогава "опозиция" няма да има.

Затова схемата е ясна - избори, пък каквото сабя покаже. Бойко знае, все ще изникне някой придатък да го подкрепи - то не беше „златният пръст“ на Атака, то не бяха реформатори, патрЕоти. Ако я втаса съвсем и всичко тръгне надолу, той пак има опция. Една рокада с приятелчето му Румен Радев няма да му дойде зле. Иначе те двамата демонстрират затопляне на отношенията и добър диалог. И ето изведнъж Генералът хвърля оставка и подхваща политическия си проект... Правим и предсрочни президентски избори и Борисов се кандидатира за президент, печели и тръгва по света да го галят папи и да учи английски...

И като теглим чертата, двамата "бойци" на ринга са ясни - Бойко и Корнелия. Залогът е голям - кой ще управлява оглозганата ни държава. Всички средства са позволени. Този спаринг сме го гледали няколко пъти вече. Този път обаче пожарникарят е измислил схема различна, която да потуши меркантилния пламък в душата на Корнелия.

Но, но за зла участ се задава гологлавият възмездител и новият политически проект. Умно решение беше да направи кастинг за специалисти, учили извън пределите на пропадналата ни учебна система, и да чуе възгледите им. Идеологическите последователи на Слави Трифонов не са малко. Милиони искат промяна. Доказват го концертите му, доказа го и референдумът. И двете партии знаят това и затуй двамата "лидери" бленуват и бабуват коалиция.

В този случай обаче „златният пръст“ ще бъде народният среден  пръст!

Трифонов ще  излезе на политическия пазар с кадърен, непокварен по български тертип екип и последното, което ще му трябва е прогнилата паплач на ГЕРБ и БСП.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Празни приказки: Социалният министър не убеди майките на деца с увреждания, че системата ще бъде променена

Слави спасява децата на България!

Медиите нарочно мълчат за дарението на Слави Трифонов*

Слави: Какви са тези хора напуснали парламента при едноминутното мълчание в памет на клането в Батак?

България има бъдеще! То е Българският народ и Слави Трифонов

Слави: Не съм човек, който губи!

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ЩЕ БЪДЕТЕ УВОЛНЕНИ!

Пътят на Слави продължава. Готови ли сте?

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

София – лош, много лош град за живеене

Геноцидът на Борисов върви към успешен край

„България: Фактите говорят“ – седма част

БСП или ГЕРБ - все тая, вече 27 години

Игри на опозиции!

Червена катастрофа или покушение?

Целувката на приятелството - ГЕРБ-ДПС и БСП като декор

Целувката БСП - ГЕРБ 


67686