Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Шестима от кандидати...
Шестима от кандидатите за кмет на Смолян подписаха споразумение за почтена и толерантна кампания

Шестима от кандидатите за кмет на Смолян подписаха споразумение за почтена и толерантна кампанияСмолян, 27 септември /Христина Георгиева, БТА/

Шестима от седемте кандидати за кмет на община Смолян подписаха днес споразумение за политическа почтеност и толерантност по време на предизборната кампания. Единствено кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов не се присъедини към споразумението, което бе предложено от гражданското движение ДНЕС.

Кандидатите за кмет Бойко Младенов /ДПС/, Костадин Василев /"Заедно за Смолян"/, Димитър Трендафилов /ЛИДЕР/, Павел Петров /РЗС/, Зарко Маринов /Синята коалиция/ подписаха споразумението за почтена, толерантна и открита кампания. От името на кандидата на БСП Дора Янкова се подписа общинският лидер на партията Атанас Устабашиев. В документа са предвидени ангажименти да не се използват методи на компроматни битки, "да се отхвърлят всички действия, насочени към уронване на доброто име и авторитета на опонентите", да не се участва в практики за купуване на гласове. 

Като клауза в споразумението е предвидено кандидатите да не участват в "скрити договорености за бъдещи отношения със съмнителни структури, както и за преразпределяне на властта в общината", което би подменило вота на избирателите. 

Присъединилите се към инициативата на движение ДНЕС кандидат-кметове декларират, че ще участват в предизборни дебати с ясни ангажименти и обещания и ще водят кампания с прозрачно финансиране. 


972