Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Щастливи са българит...
Щастливи са българите, че живеят в такава държава

Щастливи са българите, че живеят в такава държаваКоментар на Силвия Искренова

 

Щастливи сме ние българите. Късметлии. Живеем в държава, която непрекъснато се грижи за нас и нашите нужди. Какво повече може да искаме. Ето на – вземете Топлофикация. Вече близо седмица няма ни парно, ни топла вода в почти цяла София. Ако мислите, че това е лошо, то помислете още веднъж. Какъв е този негативизъм??? Студът калява, засилва имунната система, метаболизма. Със студ даже може да се отслабне. Я, какво правят руснаците. Пият една водка и бум в снега. А ние защо мрънкаме и се оплакваме само? Бързо заминавайте към кварталния клек-шоп и напълнете хладилника кой с бира, кой с вино, кой с нещо по-така. Студът ще ви направи по-здрави и ще може да се преборите с поредния грипен вирус – Чикаго HNGR3 или както там се казва.

Топла вода нямало, че баба ви да не се е къпала само с топла вода. Хващайте легена и канчетата и марш в банята. А и навън е само 0 градуса, не е болка за умиране. Чух, че някои заблудени граждани щели да си търсят обезщетения. Много се смях чак ме заболя коремът. Кога обикновеният човек е получил пари от монополист? Той трябва да ДАВА! Всеки месец в уречения ден като лепта и ако не го направи – чао, чао топло, ама тоя път завинаги. Явно тези хора още вярват в таласъми.

Тези дни в столицата се появи и друг проблем – спряха тока. Не, навсякъде, разбира се, но почти. И като се започна една драма, един вой – домакините плачат, че не могат да сготвят и да изгледат поредния епизод на „Малката булка“, работодатели псуват, че подчинените им люпят семки и нищо не вършат (не че като има ток това се променя), тинейджъри стенат, че не могат да влязат във фейсбук и да флиртуват с момичето от съседния клас. Само бабите и дядовците нямат против, защото в мазето са се запасили със свещи още от времето, когато при режима на тока светехме като коледни лампички – ту има, ту няма. Всички тези хора не разбират, че ЧЕЗ се грижат за нас! От БСП обещаха да увеличат населението на България, ако дойдат на власт. Тоест, време е да се правят бебета. Всяка българка да роди поне по 3-4 деца. Как обаче ще стане това, ако мъжът пие бира и гледа мача, а благоверната му приготвя пача в кухнята. Липсата на ток е изключително благоприятна за интимни ласки. А и ако парно няма, още по-добре. Гушкате се един до друг, за да се стоплите, интимничите си и хоп бебето дошло.

Не стига това, но държавата е помислила и за студената вода. Щели да вдигат цената с 38%. Хвала, на такива фирми. Те се грижат за нас и нашето здраве. Ако водата е толкова скъпа, ще се къпете ли по 2 пъти на ден?! Естествено, че не. Всички ще заприличаме на принцеси и принцове от двора на Луи XIV – Кралят-слънце, където са се къпали веднъж годишно, а през останалото време са се обливали с парфюм върху парфюм. Ето на „Софийска вода“ иска да стимулира икономиката с подобни увеличения. Пък и ако не сте наясно сапунът е вреден, а във водата има хлор, който може да причини големи страдания.

Още по-голямо е щастието на онези бабички, които живеят с по 160 лева пенсия. Работили цял живот и накрая държавата им се отплаща с такава благодат. Ако имаха пари, бабките щяха да хукнат по фризьори, маникюри, да си купят някоя дрешка от преди 1970 година. Представяте ли си на какъв разврат щяха да се отдадат. Дядовците щяха да ревнуват. А сега – хапват хляб и сол, не напълняват, не вдигат кръвно, гледайки телевизия. Живот ви казвам, живот!

Пък майките с деца. Те са си най-добре. Детските, които вземат на месец стигат за една кутия каша и толкоз. Но какво му трябва да едно дете – родителска обич и нищо повече. Няма да ги разглезваме от малки, я.

Оплаквате се, че заплатите ни са мизерни, че работите по 12 часа дневно, че не ви дават почивка дори и ден. Стига глезотии. Това пак е грижа на държавата. Ако имахте много пари, щяхте да хукнете в чужбина, да видите какво е там, да решите да емигрирате и какво щеше да стане с майка-България? По-добре тук на хубавото. А и вижте какво става с тези гадни емигранти... Някои по-нагли можеха и сватба да вдигнат с чужденец. Че как ще увеличаваме родината като я изнасяме навън. Не може!

Image result for все повече българи емигрират

Не се заблуждавайте, че това се отнася само за София. Същото се случва и в Пловдив, Плевен, Варна, дори и в Горно Камарци.

Трябва да сме благодарни на държавата, че така се грижи за нас. Едва ли има друго място, където управниците мислят толкова много за народа. Дето вика Слави Трифонов – „Нема такава държава!“.

 

 


22017