Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ще има ли ревизия на...
Ще има ли ревизия на мерките? Ами ако има...

Ще има ли ревизия на мерките? Ами ако има...Информационен сайт „ДНЕС“

 

Биологът Вергил Стойнов е подал жалба срещу заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, с която се забраняват посещенията на паркове и градини. Според биолога „наложеното ограничение, посредством което се цели постигане на социална изолация, създава обективни предпоставки за значително и трайно увреждане на здравето на граждани чрез понижаване на техния имунитет.“

Освен всичко друго г-н Стоянов моли Върховния административен съд да назначи експертиза, която да провери дали забраната за посещение на паркове помага в борбата срещу коронавируса. Доколкото ни е известно, такава експертиза все още не е правена и резултатите от нея биха представлявали интерес за мнозина.

 

 

В редица европейски страни вече се говори за постепенно излизане от наложената карантина, но все още не се заявява желание за ревизия на предприетите мерки, за разлика от при нас, където все повече хора търсят отговор на въпроса – наистина ли беше необходимо чак такова самоизолиране, съпроводено с паника и черен ад, насаждан ни от двама генерали – Борисов и Мутафчийски.

Освен това, огромна част от българите, върху които бяха наложени ограничителните мерки, нямаха и все още нямат твърди и неопровержими доказателства, че въобще е имало пандемия – коронавирус?!

Мнозина от нас имат като доказателство за пандемията само видяното и чутото по телевизията, радиото или през интернет, а това не са неопровержими доказателства за съществуването на каквото и да било опасно и масово заразяване. Очевидно, това са само „неопровержими“ доказателства в главите и устите на ген. Мутафчийски и ген. Борисов.

 

Забранени са разходките в парка и игрите на детските и спортните площадки, само кучета на разходка

 

Сиреч, нито един съвестен професионален следовател или съдия не би закопчал, обвинил и осъдил всички хора, носещи черни ръкавици и притежаващи черни маски за мотоциклет, само защото на видео запис е видял как неидентифициран човек с черни ръкавици и черна маска влиза в някаква стая и изнася, да речем, някакъв кашон от нея... А точно такива видео записи плюс приказките на куп политици, за мнозина от които се знае, че са патологични лъжци, се оказаха достатъчни за наложената ни изолация, самоизолацията и глобяването на голяма част от хората и по света, а и у нас.

В този ред на мисли, молбата на г-н Вергил Стойнов съвсем не е неуместна. Убедени сме – Върховният административен съд не само ще назначи експертиза, но и ще изиска подробно описание на научните методи, чрез които експертизата е стигнала до крайните си резултати.

А знаете ли какво ще се случи, ако тръгнат да се ревизират всичките мерки, на които ни подложи властта и контролираният от нея щаб...?

А знаете ли, представяте ли си само, ако се ревизира целесъобразността от всичките мерки и действия на властта и щаба, ако се прегледа цялостната необходимост от създадената паника и последствията от нея, в резултат на която се парализира икономиката, уволниха се стотици хиляди българи... и също толкова станаха изведнъж крайно мизерстващи и се сляха с армията от 60% българи, живеещи под прага на бедността...

Знаете ли какво би настанало...?!

 

 

Полицаи съставят актове от по 5 000 лева на хора, които нарушават забраната за разходки в столицата


Повече от 800 са издадените актове в цялата страна от патрулите на полицията на хора, които се разхождат в паркове и градини. Всеки един е на стойност 5000 лв.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Пандемия от коронавирус в България (2020)

Да ви страхувам аз, да ви страхувам...

Случаите на коронавирус нараснаха с 11 и вече са 635

С куче в парка: Когато заповедта забранява, а министърът разрешава – МВР глобява

Властта си поръча "рейтинги" >> "Сова Харис": Ген. Мутафчийски - 71%, Борисов - 60%, Радев - 33%, Пеевски - 28%

Прокуратурата обвини шефката на фармацевтичния съюз, защото е предупредила за недостиг на лекарства

Ал. Маринов: Не можем само да седим зарити в земята и да чакаме бурята да отмине, ще се задушим

Можеше ли да има извънредни мерки без извънредно нарушаване на основополагащи закони?

 124208