Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Ще можем ли да препънем “Макрон”

Ще можем ли да препънем “Макрон”Малцина останаха онези, които не са разбрали - планът “Макрон” за т.нар. пакет “Мобилност” раздели по безпрецедентен начин Европа, защото изправи интересите на бизнеса от конкретни държави - като България, Румъния, Литва, дори и Португалия и Испания, срещу големите играчи в ЕС като Германия и Франция.

И протестът на българските и румънските превозвачи в Брюксел трябваше да покаже на депутатите в Европарламента точно това - че т.нар. държави от Европа на втора скорост се обединяват срещу старите членове. Днес общите им действия са за камионите, утре ще бъдат за стандарта и качеството на храните, после ще дойде ред и на други важни проблеми.

Време е чиновниците в Брюксел да разберат две неща: първо, че новите членове в ЕС няма още дълго да се оставят да ги третират като европейци втора ръка, и второ - че когато се обединят заедно, по-добре могат да отстояват интересите си. А в случая включително и да препънат плана “Макрон”, защо не!

 

Източник:https://www.24chasa.bg/mnenia/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Защо ли Борисов и приятелите му от Брюксел не протестираха заедно с българите? >> Политиците ни се похвалиха с пирова победа срещу плана „Макрон“

Частичен успех и удар от Брюксел за българските превозвачи (ОБЗОР)

Двете трети от пакета „Мобилност“ бяха отхвърлени

 

 86424