Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ще се мре или да... ...
Ще се мре или да... (ОБНОВЕН)

Ще се мре или да... (ОБНОВЕН)Коментар на Божидар Гицински - студент гр. Велико Търново, доброволец на референдума

 

Много добре приключило Европредседателството ни. Всички лидери благодарили на Борисов. През десет царства, та чак и в единадесетото, и в дън гори тилилейски дори го направили европейска личност на годината... У нас все още му викаме „хитът на сезона“, защото „Борисов 3“ е третият сезон от трагикокомичния сериал, който се разиграва в България. Наградили тиквата с тиквен медал. За какво - за успехите на страната ни по темата за Западните Балкани.

Ами ето ви успехите на „Борисов 3“, пример не само на Западните, но и на целите Балкани.

8% е скочила минималната заплата. Голям фурор, големи успехи за българското правителство. То като сметнеш, че ти вдигат тока - от това ще скочат цените и на всички храни и услуги, като ти вдигнат и горивото, и то все едно са ти намалили заплатата. Това няма значение, дреболии. И Европредседателството ни е минало гениално. Всичко е точно. Аз мисля, че увеличението на доходите  даже е голямо... На нашите майки и бащи им увеличиха също много пенсиите - 3,8%. За това време правителството ликвидира и престъпността, и корупцията, и всичко се оправи..., а младите хора спряха да стягат багажа и да напускат татковината, даже тези отвън опашки направиха по летищата, за да се връщат у дома...

Е, да, за съжаление всичко това е филм, който Борисов си приема за истина

То и това няма някакво особено значение, защото на пенсионерите или им крадат пенсиите, или телефонните измамници им взимат всичките пари. И в двата случая Валентин Радев допринася много за разкриването. Неговият принос за „успешното“ ни председателство на ЕС е, че на всеки ъгъл имаше по четирима полицаи. Стоящи и нищо неправещи. Пукащи се от бездействие, докато банди джебчии и престъпници плячкосват де що има наред!

Гърмят банкомати, психично болни са на свобода и убиват родители, затворници бягат, дребни крадци ограбват родителите ни..., но вътрешният министър е спокоен. Уверен в успехите си! Безхаберието му е явно. И граничещо с инфантилност. Дори полицаите не му вярват. А пък ние, гражданите, не вярваме отдавна на полицията.

Бойко хубаво каза, че българският народ обича Китай. Ние следваме плътно техния модел за евтина работна ръка.Току виж започне да се развива производството и у нас. Така големите компании като открият огромни заводи в България и наемат работна ръка и икономиката ще потръгне. Ще сме популярни с евтина работна ръка и чуждите инвеститори ще се избият да идват тук. Офф, май пак филм гледам и докато си го гледам забравих, че чуждите инвеститори се усетиха отдавна и бягат ли бягат панически от нашата държава... И това не са празни приказки, това пак е статистика, и то на БНБ.

Какъв ръст на заплатите очакваме, след като в държавната хазна няма пари за здравеопазване, за пенсионери, за майки и деца с увреждания. Искаме милостиня от управляващите ни, за да оцелеем. Позорно е.

Ние 3 млн. българи искахме народните ни представители да се избират по мажоритарната избирателна система, искахме да си намалят субсидиите, за сметка на социалните помощи към деца, самотни майки... Искахме! И ще продължим да искаме, да настояваме, да се борим! Докато всичко това, което искаме не стане. ДОКАТО НЕ УСПЕЕМ!

Е, ДА НАИСТИНА НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

 

Вижте коментари на „ДНЕС“ и други материали по темата:

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Скандално* >> Валентин Радев: Ние ги хващаме, но не сме виновни

Полицейска мъдрост!* >> Валентин Радев за убийството в "Лозенец": Психично болните трябва да се задържат

Г-н Валентин Радев, ние не рупаме доматите с колците!

На изпроводяк* >> Валентин Радев: Оставката ми се решава от премиера

 

 


69332