Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Ще се провери ли приватизацията на

Ще се провери ли приватизацията на "Златни пясъци" и връзката "Сибанк - Славчо Христов – Цветелина Бориславова – Борисов"? За едни ахмаци питаме, дето ще дочакат традиционното прокурорско изречение – „няма данни за извършено престъпление“ГЕРБ иска да отпадне давността за приватизационни престъпления."

„Не се погасява по давност наказателното преследване и изпълнението на наказания за тежки престъпления, извършвани при и по повод на приватизацията в периода 1992 – 2017 година“, гласи проектът за нова ал. 8 в чл. 31 на основния закон“.

В този ред на мисли, АФЕРА задава резонния въпрос – ще бъде ли издъно проверена приватизацията на туристическия комплес Златни пясъци, преминал под владичеството на Славчо Христов? Пак в този ред на мисли – ще бъде ли проверен генезиса на връзката Славчо Христов – Иван Костов – Цветелина Бориславова – Бойко Борисов? И пак в този ред на мисли – ще се провери ли свързващото звено на Славчо Христов – Цветелина Бориславова – Бойко Борисов – прословутата Сибанк?

За едни ахмаци питаме, които ще се нагледат тепърва на „изпиране“ на нечии биографии с „уж“ проверки, от които ще излезе традиционното прокурорско изречение – „няма данни за извършено престъпление“.

 

Източник: http://afera.bg/