Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Щетите и до момента ...
Щетите и до момента са огромни! >> Фандъкова в оправдания: 200 000 лева на ден ще струва закъснението на ремонта на

Щетите и до момента са огромни! >> Фандъкова в оправдания: 200 000 лева на ден ще струва закъснението на ремонта на "Графа" за изпълнителитеЩе има озеленяване, фонтан на пл. "Славейков"

"Поведението и позицията ни са категорични за скандала с апартаментите. Дори при поява на съмнение колегите поемат отговорност. Надявам се, че и другите политически сили ще докажат, че може да има връщане на доверие, посочи тя

 

"Златен век" не е законна сграда, след като главният архитект не удължи разрешително за строителство. По-малко от една година се строи незаконно на мястото. Това е становището на Столична община. Специалистите ни твърдят, че разрешителното е изтекло в края на 2018 г. Било е заложено строителство на доста по-ниска сграда. Към момента е спряно строителството на място.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БТВ. 

"Към момента няма законово изискване главният архитект арх. Здравко Здравков да изрази официално писмено становище. Не сме институцията, която контролира строежа, а само средата. Отговорността е на ДНСК. На място няма и да се строи надлез за 20 млн. лева", каза още кметът на София. 

"Поведението и позицията ни  са категорични за скандала с апартаментите. Дори при поява на съмнение колегите поемат отговорност. Надявам се, че и другите политически сили ще докажат, че може да има връщане на доверие. Изборите ще покажат настроенията около скандалите", допълни Фандъкова за скандала с апартаментите. 

"Надявам се ремонтът на "Графа" да приключи скоро. Ще има озеленяване, фонтан на "Славейков" и още довършителни работи. Въпросът с ограничителите е сериозен, защото е свързан със здравето на хората. 200 000 лева на ден ще струва закъснението за изпълнителите", коментира столичният кмет за ремонта на "Графа" . 

"Графът" все още е строителна площадка. Следим всичко по довършителните работи", завърши Йорданка Фандъкова.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Поредното достижение на Фандъкова >> „Перките на Графа“ с нова жертва, сътрудничка на проф. Данаилов е в ”Пирогов”

Без край! >> Тротоари по ул. "Граф Игнатиев" бяха ремонтирани отново

Катастрофата "Фандъкова" >> Дъждът изкара наяве още недъзи на ремонта по "Графа"

Катастрофата ,,Фандъкова": Ремонтът на "Графа" се удължава с поне 86 дни


 96728