Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Щом Радев е казал "А...
Щом Радев е казал

Щом Радев е казал "А", трябва да каже и "Б" (видео)Лесно е, когато си сравнително нов в политиката, да говориш за корупцията. Така направиха и Симеон Сакскобургготски, и Бойко Борисов. Щом Румен Радев е казал "А", трябва да каже и за КТБ, и за "ЦУМ гейт". Всички знаем, че има корупция в България, но никой политик не е посмял досега да се намеси решително в борбата с тази корупция.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политологът Даниел Смилов, който коментира вчерашното изказване на президента Румен Радев. Заедно с него гост беше и социлогът Кънчо Стойчев. "За мен президентът не говореше за корупция, а за кражбите. Трябва да се прави разлика между корупция и кражби. Точно това заяви вчера Радев - трябва да се спрат кражбите", обяви Стойчев.

 "Общите констатации на Румен Радев са ясни и той трябва да направи по-сериозни крачки. Радев направи мек намек, че ще прави своя партия. Според мен Радев се опитва да покаже, че е надпартиен и не е зависим от БСП. Аз лично не виждам Радев да прави някакви стъпки към създаването на партия", категоричен беше Смилов.

"За мен е спекулация тезата, че президентът ще прави партия. За мен Радев изпълнява стъпка по стъпка предизборната си кампания. Той знаеше, че няма лостове да управлява и заяви, че ще бъде очите и ушите на обществото и точно това прави", разкри Стойчев.

 

Източник: https://www.novini.bg/