Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Щом се радвате на милионите на Начев, дайте да се обединим и да разделим болните на касти, като в Индия

Щом се радвате на милионите на Начев, дайте да се обединим и да разделим болните на касти, като в ИндияИ аз да поразсъждавам за лекарите – милионери и обикновени… Не знам защо приемате като нормално Начев да е милионер, а д-р Иванов от Н-ската болница да трябва да работи на три места, че да си плати тока. И двамата са на държавна работа. Клиниката, която оглавява Начев не е наследство от баща му, там той не лекува Роналдо и Тръмпи, лекува чичо Гошо от Павликени, за когото Здравната каса плаща, понеже чичо Гошо се е осигурявал здравно 35 години.

За 4 байпаса на чичо Гошо ще му земат 10 000 лева, да речем. Обаче ако чичо Гошо си счупи подбедреницата и трябва да го оперират с пирони и разни работи там, Здравната каса ще плати на болницата 1000 лв.,… да речем. Чичо Гошо не може да ходи нито със запушени съдове на сърцето, нито със счупена подбедрица насам-натам. А доколкото знам и операцията на подбедрица не е по-проста от поставяне на стенд….

Начев си ги е извоювал тези цени, а директорите на Пирогов не. Начев е хитър тип – нито си прави частна клиника за Роналдо и Тръмпи, нито иска министер да става. Впрочем, Чирков преди години предупреди за тези работи, ама кой да го слуша. Да ви кажа никак, ама никак не е нормална тая работа с милионерите доктори на държавна работа.

А видяхте ли психиатричната клиника с шеф д-р Гълъбова?

Ами инфекциозното отделение в Перник?

Щом сте съгласни и дори се радвате на милионите на Начев, дайте да се обединим и да разделим болните на касти, като в Индия. По доходи или по заболявания или по цвета на бялото на очите….

П.П. Нямам нищо против д-р Енчев и циците му да са милионери, не съм такава гад.

За да се замаже огромния скандал с убитите без всяка причина животни в ямболско, пуснаха тая работа с милионите на Начев. Начев отдавна е милионер… Както и Шиши, без да е Шиши, ако ме разбирате. Тези вече са отвъд закона и морала. Ние нищо не можем да направим, друг ще ги съди… Обаче за тази работа с чумата и баба дорините козички, в Китай виновниците щяха да ги разстрелят със собствено изработен куршум.

Това е такъв огромен скандал, такова престъпление, че думи нямам.

Виктория Тинтерова

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Здравеопазването не носи здраве, а все повече смърт

Важен ли е детският живот?

Здравните игрички... на наш гръб!

ДНЕС в десет изречения: Не ни убивайте!

Здравето не е бизнес

Господа политици, молете се да бъдете здрави