Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Шутът Валери от Бург...
Шутът Валери от Бургас, новият пудел на Борисов

Шутът Валери от Бургас, новият пудел на БорисовКоментар на Вихър Бойчев

 

Няколко поредни вечери вицепремиерът по демографските въпроси ходи от на дискотека на дискотека. Спомни си за младежките години... Обикаля неспирно и по цяла нощ най-известните заведения в Слънчев бряг и се изживява като "мъж... на място". Хили се нагло, дрънка абсурдни недомислици, раздава правосъдие, отваря, затваря, заплашва, блъска, ругае... Конфискува уредби, техника. Абе, прави се на нещо като пич и борец за правда. Уви, катастрофално зле. А Може би това да са несбъднати детски мечти. 

Проблемът с шума, нелегалния алкохол и масовите бесове по морето безспорно са сериозни. България се превърна в непрестижна алкохолна дестинация, привличаща не особено платежоспособната клиентела на Европа. Почти с умиление си спомняме времето, когато Слънчев бряг не беше синоним на проституция, наркомания, евтин алкохол и безразборен секс. В продължение на 27 години обаче всички правителства се постараха да превърнат определени части от родното Черноморие във воняща яма на падението и разврата. За това са виновни и Борисов, и Орешарски, и Станишев, и Костов... Всички те имаха достатъчно средства, време и възможности да превърнат родните курорти в цивилизовани дестинации, а не места, на които идват примитиви от целия свят. Уви, това не се случи, защото колкото и да не искат да признаят мутренските времена в България (създадени от самите тях)те всъщност никога не са си отивали, а от мутренски заведения е ясно, че се печелят много, много пари. 

100 дни след старта на правителството Борисов „циркът ГЕРБ“ и Бойко излязоха в отпуска, премиерът-слънце обаче даде ясни указания на своите пудели Ангелкова и Симеонов и те тутакси бяха назначени за главни шутове на Републиката с една единствена цел – да правят скандали. Скандали от нищо и за нищо, само ходейки по пясъците, гонейки вълните, уж борейки се с какофонията и... чайките. Така сред шум на техно музика, скърцане на чадъри и снимки на пияни младежи 7-милионната ни публика въобще няма да се замисля за това, че за 3 месеца Борисов-3 не свърши нищо, но пък се постара да „усвоява“. Така тези дни се оказва, че най-важните неща за Борисов 3 са ресторантите, пясъка, дискотеките, плажа „Корал“ и разбира се проверките срещу шума. Няма земеделие, няма образование, няма икономика, няма здравеопазване, няма европредседателство... Няма бедност в държавата. Така Ангелкова припна към плажовете ходейки със строго костюмче и бижута по пясъците, а Симеонов тръгна по барове, дискотеки и кафетерии. 

Нищо чудно, че преди дни разгневеният електорат посрещна вицето с викове: "Оставка", "Пе*ераст", "довиждане" "Вън". Много скъпо ни струват тези „инспектори“ със заплати на премиер, вицепремиер и министър на туризма. Все ми се струва, че тяхната роля в управлението на държавата е много по-важна, а проверките, санкциите, затварянето на заведения и конфискации са работа на държавните инспекторати и служби, който и до момента така и не са си свършили работата. Няма и да е свършат. Защото ги няма! Защото НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Правова България има наредби срещу шума, закон за опазване на обществения наред, които би трябвало да активират заспалите служби – като се започне с полиция и се мине през актовете и глобите на ХЕИ, НАП, та до прокуратура и съд се стигне и чак тогава до затваряне на съответното заведение при неспазане на закона да се стигне. Държавните институции трябваше отдавна да се задействат сами, за да изкореняват подобни безобразия. Борисов имаше два мандата, през които можеше да поработи над този проблем. Подобни показни акции не са работа на министри и вицепремиер, чийто ресор дори не включва подобни проверки. Не разбирам могъщият порив на Симеонов да се прави на Термиратора и да нахлува в заведенията, раздавайки ред и правосъдие, а безличната Ангелкова да се мушка в палатките, за да буди спящи бебета по плажа. Подобни действия са чисто и просто евтин, отвратителен и долен ПР, доказващ че държавата не си върши работата, а политиците ни са просто пионки в ръцете на Борисов, който за пореден път отвлича общественото внимание със зрелища, за да избегне неудобните въпроси за това, че нищо смислено и сериозно не се върши в подопечната му държава. Къде по света вицепремиер, който взима по 5000 лева заплата, обикаля заведения и налага санкции? Къде по света туристическият министър проверява шезлонги,столове и палатките по бреговете? Това е поредният начин да се отвлече вниманието от "ветропоказателите“, суджук-гейт, НДК и хотелчетата на Валери за 70 лв. на човек на нощ, прибирани по договорка от военните. 

Симеонов и друг път е бил бушон на премиера-слънце. За последните 6-7 месеца той изключително успешно замести Сидеров и отлично играе ролята на злото куче, което се намесва тогава, когато народът започва да се надига и да задава неудобни въпроси. 

ВАЛЕРИ И БАБАТА Симеонов сложи началото на своята кариера като бездарен клоун още преди изборите. Тогава бъдещото вице избута изключително грозно възрастна жена на границата с Турция. А малко по-късно заяви гордо, че: "Тая, пълничката баба, между другото, нямате представа колко нагла беше".

"Тая, пълничката баба, между другото, нямате представа колко нагла беше"

Ситуацията беше абсурдна. Не само, защото здрав, як мъж блъска възрастна жена. Не само, защото политик се опитва да се намеси в суверенното право на всеки българин да гласува. А, защото още тогава патрЕотите бяха готови на всичко, само и само, за да трупат точки в очите на обществото.

ВАЛЕРИ И ПЕНСИИТЕ. Предизборно Симеонов разпалено обещаваше, че всички пенсионери ще вземат поне по 300 лв минимум месечно и, че нищо и на никаква цена не може да откаже патрЕотите от това обещание. 15 дни след изборите обаче Валерката кандиса и на 200 лева, въпреки гръмките слова преди това. Странно как се продава един политик за няколко удобни поста и крупна сума пари?

Само да припомним, че на 20 декември 2016 г. патрЕотът заяви, че преговорите за правителство се провалят именно заради искането пенсията да стане 300 лева. И 3 месеца по-късно убедените т.нар.националисти извъднъж обърнаха палачинката и бързо предадоха народа си.

Пенсии - 200 лв. минимум, кандисаха патриотите

Парадокс: Гласуваш за 300 лева пенсия, получаваш 180. Подкрепяш Бойко, управлява те Валери

Валери Симеонов: Правителството се провали заради 300 млн. лв. за пенсии 

ВАЛЕРИ И НАЦИСТИТЕ. Веднага след сформирането на Борисов 3, шутът на премиера се оказа в центъра на серия от нацистки скандали. Тогава той защити спорни зам.-министри и експерти, предложени от т.нар. "Обединени патриоти". Павел Тенев, сложен за заместник на Николай Нанков в регионалното министерство, се появи със снимка, на която позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Подобен бе и случаят с още един държавен служител. Иво Антонов - директор "Социални дейности" в Министерството на отбраната блесна със грозна нацистка снимка от преди години.

За да защити своите хора, Валери заяви най-нагло и арогантно: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там“ (лагера "Бухенвалд )" Сериозно? Майтапи в лагера на смъртта?

В. Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?! 

ВАЛЕРИ И ХОТЕЛЪТ. На 19 април в "Шоуто на Слави" беше излъчено разследване, доказващо как новият вицепремиер лапа по близо 75 000 лв. месечно от хотела си до границата, в който удобно приютява предварително договорени военни. Хората на Трифонов разкриха, че мотелът „Козият рог“ в Малко Търново се държи от фирма СКАТ ООД, чийто собственик е Валери Симеонов. В мотела се настаняват командировани на границата полицаи и военни. Те плащат по 70 лв. на вечер, като командировъчните се покривали от държавата. Любопитен факт е как през 2016 г. тогава само депутат, Симеонов горещо настояваше да се увеличи броят на командированите на границата. Добре усвоени държавни пари...

75 000 лв. на месец печели Валери Симеонов от военните на границата

„Козият рог“ на Валери Симеонов бил обект на разследването на Слави Трифонов

ВАЛЕРИ И РЕФЕРЕНДУМЪТ. Подразнен от факта, че Слави разкри далаверите му, Симеонов остро отхвърли референдума, на който гласуваха 3,5 млн. българи. И брутално запобна да сипе всевъзможни обиди и клетви спрямо Слави Трифонов. Той си позволи да заяви, че волята на хората е "случайна", защото едва ли не 3,5 млн. българи били принудени насила да гласуват на 6 ноември 2016 г. Тогава Валерката от Бургас бе категоричен, че неговите депутати няма да подкрепят националното допитване, както и стана на 15 юни.

Валери Симеонов с остри думи за Слави Трифонов и референдума (видео) 

ВАЛЕРИ И БИЗНЕСЪТ. В началото на юли патрЕотът се опита да се опълчи на братя Домусчиеви, за които се знае, че държат огромна част от бизнеса у нас. Симеонов обяви, че има сериозни нарушения на приватизационния договор за Българския морски флот. Странно как обаче след бързата реакция на Кирил Домусчиев, граченето на слънчевия Терминатор замлъкна. Как му затвориха устата едва ли ще стане ясно, но парите не миришат, особено, когато са много...

Валери Симеонов култов за Домусчиеви: Били в криза, а БМФ Порт Бургас печели по 30 милиона годишно! Опраскали са 94% от персонала след приватизацията

Валери Симеонов се зае с приватизацията на Български морски флот от Домусчиеви

Само за 6 месеца Симеонов доказа, че освен клоунада, той добре владее и изкуството на лъжата, кражбите и наглостта... А простащината е негов основен прийом. За всички е ясно, че акцията му в Слънчев бряг няма да е последна и, че Борисов умело го ползва като гърмящ бушон за отвличане на вниманието ни от реалните проблеми в България. Така Борисов е правил винаги досега: Кунева, Радан, реформаторският сбирток, Волен...

Очакваме и следващата изцепка на триото Борисов-Ангелкова и Валери. Този път обаче може би хората няма да се спрат само с викове "Оставка", а ще има и действия, от които дори полицията не може да опази смешника-вицепремиер, макар и той да е най-знатният между знатните шутове на самия премиер.

Колаж : Матей Димов

 

Вижте и други материали по темата:

DJ Станчо избухна гневен: Искам да питам Валери Симеонов: Не ви ли е срам, не ви ли е неудобно?

Щурмът на Валери - само на база полицейско разпореждане

Дадена дума, балон на вятъра

Собственици на затворените заведения в Слънчев бряг недоволстват срещу Валери Симеонов - ще си търсят правата в съда*

ОСТАВКА ЗА … ШУМА?

Вицепремиерът Валери Симеонов като стражар, некадърен графоман. Няма такава гротеска, наречена „държава“!

Валери Симеонов пак "възцаряваше тишината" в Слънчев бряг

И патриотизмът у нас е с особени измерения

Чорбаджи Валери Симеонов отменя класовете за прослужено време

Минималната пенсия стана 180 лв.: Обещанията на (НЕ)Патриотите заметени под килима – народът пак излъган!

Сблъсък за пенсиите: Проценти, аргументи и... стихове

ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха властта

Симеонов: Държавна воля... По-задоволителна картина... Конфискация

За Симеонов участието му в трафика на мигранти е "индийски филм"!

Съпартийката на Валери Симеонов пак в ареста

ЕКСКЛУЗИВНО! НОВ СКАНДАЛ РАЗТЪРСИ ПАРТИЯТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! ЗНАКОВИ ЛИЦА НАПУСКАТ ПАРТИЯТА МУ И СКАТ ТВ!

БАРЕКОВ И БАЙРАКТАРОВ СЪС СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА: Валери Симеонов покровителства и организира трафик на нелегални мигранти!

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗАПЛАШИ ЖУРНАЛИСТА ДИМИТЪР БАЙРАКТАРОВ ПУБЛИЧНО!

ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ ВЗЕХА ДА ЛЪСВАТ ЕДИН ПО ЕДИН! Позьорът Валери действа по стария гербаджийски метод за каналджийката си Анелия: Гръмне ли бушонът - повече не ни трябват!

ДИМИТЪР БАЙРАКТАРОВ ПОПИЛЯ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И МУ ПОИСКА ОСТАВКАТА

ПОКЪРТИТЕЛНА ИСТОРИЯ: Докато в хотела на вицепремиера Валери Симеонов спят командированите военни и полицаи, бутат бараката-ресторант на съседа му-легенда Васко Паяка! (СНИМКИ)

ВЛАСТ ПОДЛА! Валери Симеонов шикалкави в стила на ментора си Борисов: Изведнъж арестуваната от партията му се оказа, че не е негова!

Всички чудовищни престъпления започват с хиперактивност на гротескни индивиди

DJ Станчо: Влезе полицаят, след него - шефът му, след него - вицепремиерът му

Диджей Станчо: Патриот съм, но моят патриотизъм е различен от този на Валери Симеонов

Валери Симеонов арестува диджей Станчо в Слънчев бряг (обновена)

Викове: „Оставка“ посрещат Валери Симеонов по морето

Слънчака изригна в подкрепа на DJ Станчо! В „Бедрум” посрещнаха Валери Симеонов с мощно освиркване и „Оставка” (ВИДЕО)

БАРЕКОВ ИЗРИГНА: Валери Симеонов бие и граби диджеите като бургаска мутра! Народът да излезе от баровете и да дойде есента в София да им вика оставка!

СЛЪНЧАКА ГЪРМИ: Псуват и освиркват Симеонов! Хората крещят: "Оставка" и "Довиждане"! (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Диджей Станчо: Силата на звука в заведението се определя от апаратурата, не от мен

Проверките на Слънчака продължават с пълна сила! Ето какви ги свърши тази нощ вицепремиерът Валери Симеонов

Симеонов: Държавна воля... По-задоволителна картина... Конфискация

Валери нахлу в "Бедрум" под скандирания "Палячо" и "Пе*ал" (ВИДЕО)

DJ Станчо след акцията в "Оксижен": За пръв път в живота си влизам в килия, ще си търся правата в Хага

Култови заведения в Слънчев бряг намалиха децибелите, "шерифът" въвежда ред

Човек на Валери Симеонов е тартор на бандата за трафик на мигранти

Забраняват сергиите по морето

Симеонов се закани люто: Ще издирим биячите къща по къща в циганския квартал в Асеновград

Валери Симеонов се закани на дискотеките по морето: Сега ще видите кон боб яде ли!

Валери Симеонов: Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг

Политиците на различни мнения за мажоритарния вот

Валери Симеонов: Следващият скалп, който ще закача на стената, ще е на Слави!

Бареков и Байрактаров със сигнал в прокуратурата: Валери Симеонов покровителства и организира трафик на нелегални мигранти!*

Валери Симеонов ще съди в. "Сега". Не бил казал за "шегаджийски снимки"

Валери Симеонов сътвори зрелищен екшън в "Бедрум"! Затвори всички дискотеки, 4000 го изпратиха с възгласи "оставка"!

Валери Симеонов не дава Бузлуджа на БСП, той искал Шипка

Валери Симеонов vs Кирил Домусчиев, иска да му вземе морския флот

Карадайъ: Цинизъм е Симеонов да отговаря за малцинствата

Валери Симеонов ще интегрира малцинствата

Валери Симеонов откри, че в България няма мигрантска криза

Валери Симеонов: "Ще кача БСП на хеликоптер - да видят граничната ограда"

Симеонов дава Елена Йончева на прокурор за "нещо като национална измяна"

Валери Симеонов погна тротинетките в Слънчев бряг

Върху руините на СКАТ вдигат масивна бизнес сграда. Валери Симеонов задължава още неизгонените служители да подписват скандални декларации!

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОПОЗОРЕН! ПОЛИТОЛОГ ДАДЕ НАЙ- ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ! Симеонов не може да е смисленото лице на кабинета

ПЪЛЕН АБСУРД! Валери Симеонов с делегация от двама човека на висок бизнес форум!

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ!Дясната ръка на Валери Симеонов Дебелата Камелия е арестуваната за трафик на емигранти на магистрала Тракия!

Има ли партиен чадър от Обединените патриоти за трафик на бежанци?

СЛУГАТА НА БОРИСОВ СЕ ОБАДИ: Сам предложил да се махне клас "прослужено време"!

Бареков: Пред тлъстия Каракачанов и изперкалия арогантен Симеонов бих избрал Перата

ПСЕВДОПАТРИОТИТЕ ИСКАЛИ ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ

Фирмата СКАТ ТВ ООД на Валери Симеонов - НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА!

Няма и няма да има по-големи мерзавци и двуличници от алчните дебелаци от т.н. Обединени идиоти.

ЗАБРАНИХА НА ЖУРНАЛИСТ ДА ВЛИЗА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Ово е стандарт: Вицепремиер дебне мургави джебчийки на плажа и изключва нощем тонколоните на Слънчака

Кой открадна парите за оградата?

Богомил Бонев размаза "недоразумението" Валери Симеонов!

Каракачанов като Пияния Дионисий, ромка вади цици и мята гьобеци пред Валери Симеонов!

Бареков: ПатрЕотите признаха "македонския" език, сега се захванаха и с латиницата

Краденето продължава: ПатрЕотите ще лапат още евро от ЕС за оградата с Турция!

Валери Симеонов: Аз предложих едноредовата ограда!

Борисов се извини ачик на Ердоган, че Валери Симеонов му дърпал бабичките

ТОТАЛЕН СМЯХ: Валери Симеонов щял да бори шума по морето!

Подписка за махането на Валери Симеонов като вицепремиер

МЕГАСКАНДАЛ С ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: Никой не го иска за шеф на Съвета по етническите въпроси! Напускат заради него!

БСП, ДПС и ”Воля” скочиха на Симеонов, искат оставка

Цинизъм от Борисов: Агентът от ДС Дончо ще отговаря като вицепремиер за архивите на ДС, а хотелиерът Симеонов - за хотелите!

Известен академик със смайващи разкрития за изчезването на нацията и психичното здраве на Каракачанов и Симеонов!

Валери Симеонов насочил целия медиен пакет за изборите към собствената си телевизия

Слави отново е пред Народното събрание

КОИ СА ФИРМИТЕ НА „ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ“, КОИТО СТРОЯТ ОГРАДАТА?! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ИНИЦИИРА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ФИРМИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ БЕЗ КОНКУРС! НИНОВА РЕЧЕ „А“, И СЕ СГЪНА ДА ОТИДЕ ДОКРАЯ!

Как Симеонов превърна границата и патриотизма в бизнес за милиони!

Валери Симеонов: Ангажирал съм адвокати да гледат "Шоуто на Слави"

Фирмите на Симеонов превозват мигранти, докато строят ограда с Турция

Фейсбук избухна след патрЕОтите в ефир тази сутрин

"Блокадата" на границата с Турция на патрЕОтите се оказа евтин пиар и падна бързо (ВИДЕО + СНИМКИ)

ПатрЕОтите счупиха тъпомера и нагломера рано сутринта

ПсевдопатрЕОтите у нас са пошла имитация на лидери

Разследване на екипа на Слави за Валери Симеонов

Валери Симеонов: Адвокатите ми ще гледат внимателно "Шоуто на Слави“ ..

Валери Симеонов: Ще сезирам СЕМ за „Шоуто на Слави“ 

Слави показа как Валери Симеонов си докарва до 3000 лева на ден от нощувки с държавни пари

Байрактаров, който напусна "ПатрЕотите": "Обединените идиоти" обслужват ЧСИ и банковото лоби

 

 

 

 


33515