Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Сидеров на посещение...
Сидеров на посещение в Иран, поиска директни полети между София и Техеран

Сидеров на посещение в Иран, поиска директни полети между София и ТехеранПредседателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на АТАКА Волен Сидеров е бил на посещение в Иран, където се е срещнал с вицепрезидента Есхак Джахангири. 

Двамата са разговаряли за потенциала за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения, съобщиха от АТАКА.

Сидеров гостувал и в иранския парламент, където се е срещнал с председателя на групата за приятелство с България Али Бейги.

„За първи път съм в Иран. Позицията на партията ни е за по-широко сътрудничество, но и по-голям суверенитет във външната политика. Ние сме член на ЕС и НАТО, но не пречи да поддържаме приятелски отношения със страни извън Евросъюза. За нашата партия е важно да развиваме икономически отношения с Русия, Иран, Китай. Сега сме част от управляващата коалиция в България и ще се опитаме да влияем в тази посока“, заяви Сидеров пред иранския депутат от консерваторите.

Сидеров обясни, че АТАКА поддържа добри отношения с подобни партии в Европа като Северната лига в Италия, Партията на свободата в Австрия, Фронт национал във Франция и трябва всички да се съберат в един алианс. 

По думите му докато сме домакини на ЕС, трябва да повлияем за отношенията между Иран и Съюза.

„Това е добър шанс за двете страни. Има български компании, които биха работили с удоволствие с Иран и хората от финансовите среди трябва да работят в тази посока. Историята е доказала, че санкциите не са решения и не работят. ЕС ще се еманципира от САЩ и ще има добри възможности за сътрудничество. Лично се ангажирам да работя в тази посока“, допълни Сидеров и покани Бейги и негови колеги от консерваторите от иранския парламент на гости в България.

Сидеров поискал и да се открие директна въздушна линия София-Техеран. 

От своя страна, иранският депутат заявил, че правят всичко възможно под формата на групите за приятелство да развиват отношения и за тях България е много важна страна.

Сидеров присъствал и на откриването на Ирано-български бизнес форум в Техеран. 

Посещението на Сидеров в Иран идва месец след посещението му в Крим, където взе участие в икономически форум в Ялта и отпразнува рождения си ден.

 

Източник:https://offnews.bg/


62853