Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Сидеров предизвика н...
Сидеров предизвика нов скандал: този път в Столична община

Сидеров предизвика нов скандал: този път в Столична общинаНов скандал е предизвикал лидерът на Атака Волен Сидеров. Арена за новия общински съветник в София този път е била сградата на Столична община, а "на прицел" е била охраната ѝ. За случилото се в петък вечерта съобщи читател на OFFNews, чийто близък е станал очевидец.

На сценката със Сидеров присъства екип на партийната телевизия "Алфа", който заснема разправията. Нейната версия е, че Сидеров и тв екипът са били нападнати в общината. Това е и версията на Сидеров. Впоследствие "Алфа" публикува 33-минутно видео, чието заглавие твърди, че Сидеров бил нападнат. То не започва от началото на скандала и не става ясно кой и как го е провокирал. Започва от момента, в който униформен пита Сидеров в какво обвинява колегата му, а лидерът на Атака обяснява, че въпросният човек се е държал арогантно, че излъгал, че го обидил. На въпрос как точно, се затруднява да отговори, после заявява, че го бил заплашил.

Докато говори, охранителят го приканва да изключи камерата, защото не желае да бъде сниман, но Сидеров отказва. Снима без разрешение когото реши, включително цивилна жена, която посяга към камерата, за да се прикрие. Това отприщва нов повод за разправия: Сидеров повтаря многократно как жената му бутнала телефона. Монологът му ескалира в постоянно повторение на едни и същи фрази и обиди.

"Какво си въобразявате? Че както сте в общината, нямам власт над вас, така ли?" - пита по едно време новоизбраният общински съветник.

Никой обаче не го напада, както твърдят той и телевизията. Въпреки поведението му дори не го гонят от сградата, а излизащите от нея коментират, че наоколо мирише силно на алкохол.

 

Това не е първата подобна проява на лидера на Атака. В изборната нощ той се опита да нахлуе в зала "Арена Армеец", където се брояха бюлетините, преди това - в БНТ, а опитът му бе предшестван от скандал, който той предизвика в предаването "Референдум" на Българската национална телевизия.

 

 

 

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

НС освободи Сидеров и Лиляна Павлова от депутатския пост

Първи работен ден на депутатите. Гласуват оставките на Лиляна Павлова и Сидеров

Дай на лудия трибуна >> Волен Сидеров се опитва да влезе в "Арена Армеец" (Обновена + снимки)116472