Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Сигурност ли – няма ...
Сигурност ли – няма начин?! Келепирът му е майката

Сигурност ли – няма начин?! Келепирът му е майкатаИнформационен сайт „ДНЕС“

 

- Господин генерал, нападат България?

- Вадете самолетите!

- Ама, и двата ли, господин генерал?

 

Този виц, за съжаление е абсолютно актуален за България и българската армия. Тъжен анекдот за разпада на славната ни армия. Последният пирон в ковчега на военнослужещите заби появилият се, в пряк и преносен смисъл, министър на отбраната, Красимир Каракачанов. Знаейки, че повече никога няма да се върне на власт, военният министър се огледа в още една далавера, която може да завърти. Пък след него и потоп. Важното е, той, фамилията и цялата рода добре да са.

 

Военните подготвят за продажба атрактивни имоти по Южното Черноморие


В Черноморец готвеха протести срещу министъра, но той си знае - каквото и да открадне ще е безнаказано. Нали така стана и с предшественика му Николай Ненчев. Подписа, каквито договори можа, подписа и за ремонта на МИГ-29. После добрата прокуратура поиска 8 години лишаване от свобода за Ненчев... Накрая, както става с всички богопомазани от властта, беше оправдан. Ни лук ял, ни пари краднАл.

Та, решил Каракачанов на изпроводяк да прибере още едни парички. В списък с предстоящи търгове на Министерството на отбраната фигурира имот с размер около 20 дка в местността "Герени" край Созопол. Той е без определен начин на трайно ползване(!?) и се намира на около 200 м от морето и пясъчните дюни. В непосредствена близост до него са къмпинг "Роял бийч" и ваканционните комплекси "Блу ориндж" и "Хасиенда бийч". Топ място за хотели и комплекси.

Нали разбирате какви милиони струва само този парцел? Знаем, че ще бъде продаден за жълти стотинки. И нямаме думата да се възпротивим, защото тази информация рядко стига до народа. Добре че имаме представител в лицето на омбудсмана Мая Манолова, та да проведе среща с гражданите на място. По неин тертип, тя веднага сезира Борисов и му препоръча да отмени търга. Така и стана.

 

Мая Манолова показа снимки на имота край Черноморец, който предстои да бъде продаден в началото на септември.


Терени на метри от морето, предвидени за застрояване, както и имоти в атрактивни части на София възнамерява да продаде до края на годината Министерството на отбраната. Те са включени в списък с общо 100 имота с отпаднало предназначение, "за осъществяване на разпоредителни действия" до края на годината?!  Така е формулирана и оформена законно далаверата, за да се вземе разликата от продажната цена и реалната. Същото е и с изтребителите - можеше да се спестят много пари на България, но не - правителството се изхвърли, заради пустия келепир. Безбожната наглост на Красьо е негова визитка. Много бързо забрави скандала с паспортите, в който беше замесен, с апартаментите, които потънаха вдън земя. Вместо да наведе глава, да помисли за армията, която мизерства, той си е казал - и това ще мине.

 


Жители на Черноморец подготвят протест срещу продажбата на военните поделения в местностите Червенка и Аклади

 

Да де, ама народът там се разбунтува. А на Бойко само това му трябва преди кметските избори - коалиционните партньори да му доразрушат и без това омърлушения имидж. Той тая игра вече е играл и се е парил и от реформатори, и от патриоти. И очаквано вождът е наредил търгът да се преустанови

Хубаво е спрян този, но нали знаем колко такива минават, специално в МО и никой не знае за тях. Министерството разполага с хиляди терени в цялата страна. Те се разпродават на безценица, без да се мисли за военнослужещите, за семействата им. Всички висшестоящи в армията знаят, че подчинените им работят на няколко места, за да закърпят бюджета. Те са обезверени, а мазните политици им говорят за чест и достойнство. Срамно е. Даже гнусно. Затова недостигът в армията ще става все по-голям, докато закрият и самата армия.

Само се молете армията да не се надигне, защото тогава... жална ви майка!  

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Народът и Мая победиха!!! >> Военното министерство спря скандалния си търг за бетониране на плаж Градина

Поморие и Черноморец искат оставката на Каракачанов, заплашват с протести

Борисов нямало да иска оставката на Каракачанов, отговарял само за ГЕРБ?! А Ангелкова, Кралев и Горанов от кои са...!?!

Далаверата на  >> Министерството на отбраната продава имоти на първа линия до морето

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!

 

Мая Манолова иска спиране на презастрояването по морето

 

Спряха скандалния търг за продажба на имот в местността "Герени" край Созопол

 

Image result for harbor

Лодки и яхти на кея в морското пристанище на Созопол, България

 

 

 


111366