Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Симеонов – шеф на Ин...
Симеонов – шеф на Интеграционния съвет за хора с увреждания, Владо Кузов – оглавява Агенцията за децата

Симеонов – шеф на Интеграционния съвет за хора с увреждания, Владо Кузов – оглавява Агенцията за децатаПисмо на Нина Пеева, майка на дете с увреждания

 

 

Вицепремиерът Валери Симеонов щял да оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, заложен в законопроекта за хората с увреждания. Проектът за закон беше одобрен с консенсус на първо четене от социалната комисия в парламента. Депутатите се оправдават, че идеята се родила „преди“ да възникне скандалът със Симеонов. Те удобно забравят, че Законът за хората с увреждания все още не е приет на второ четене в парламента и именно сега му е времето да се правят промени и да премахне опасността Симеонов да цъфне на този пост.

 

Няма такава подигравка. Няма такава наглост. Няма такова безочие! Няма такъв държавнически цинизъм!

 

Това е все едно някой да назначи сериен изнасилвач да охранява девически пансион...

 

Но в България отдавна  нещата вървят така... След като една мутра като Бойко Борисов може да стане главен секретар на МВР и да се „бори“ с престъпниците, после кмет и накрая премиер и то 3 пъти, защо смешникът „патриот“ Валери от Бургас да не поеме този съвет. А накрая ще сложим и Владо Кузов като шеф на Агенцията за закрила на децата и всичко ще се нареди.

 

Вече нищо не може да ме изуми в тая държава. Нито че вицепремиерът по демографските въпроси нарича страдащите българчета "уж болни деца", а техните майки "кресливи жени", нито че неговият шеф - премиерът го защитава.

 

Симеонов не иска да вижда болни по улицата. Дразнят го. Пречат му на очите. Той е радетел за „чиста“ България и удобно се заиграва с тази теория. Само не знам какво да правим с чужденците, които водят отрочетата си в инвалидни колички. Може би трябва да ги спираме на границата. Направо да ги избутваме, както направи Симеонов с една възрастна жена преди няколко години.  Вицепремиерът ни е болен, но ние сме още по-болни, че го държим. Той отдавна трябваше да е забравил за политиката. Още миналата година през май, когато  по повод скандала с нацистките снимки на един зам.-министър на регионалното развитие Симеонов каза: "През 70-те години на миналия век като студент ме водиха в лагера „Бухенвалд“. Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там… Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.“ Но тогава му се размина... а сега?

 

Разправията със Симеонов няма да свърши добре. След поредните си изцепки той е политически труп, който никога повече няма да подуши министерско, а най-вероятно и депутатско кресло. Но дали тук скандалът не е провокиран от самия Борисов? Дали Симеонов не е получил огромна, огромна сума пари, за да се държи като политически дебил?

 

В ситуация като тази единственият изход е премиерът да подаде оставка. (Нещо, за което той намекна преди няколко дни). Така за пореден път Борисов ще излезе сух от калта и ще се оправдае с някой друг, за да може отново да се яви на следващите парламентарни избори като ни лук ял, ни лук мирисал. Нищо чудно. Огънят се разпали под краката на премиера и ще продължи да гори цяла зима с непрекъснатото увеличение на цените на тока, водата, парното, стоките от първа необходимост.

 

Предстоят любопитни седмици, а дотогава...

 

„Всеки ден, ще е така до оставката...“

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Майки и граждани преминават към към гражданско неподчинение, непреклонни в искането за оставка на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания отново поискаха оставката на Симеонов на протест (ОБЗОР) 

Протестиращите майки: Борисов, без достойнство не се живее 

Прах в очите! Както каза Слави: Бойко не махне ли Валери е... като него...!* >> По искане на Борисов: Валери Симеонов вече няма да е шеф на Съвета за етническите въпроси 

Уж действия на Уж премиер!

Майката е страшна сила Г-н Борисов, ще видите...!

Днес 26.10, петък от 17:30 ч. пред МС О-С-Т-А-В-К-А!

Извинението на Валери - с извинение, но еб*аси извинението 

Срамът на думите 

До ОСТАВКА!* >> Студеното време не спира протестиращите майки в Добрич, готвят протест и в събота

Слави Трифонов: Националният съвет за хората с увреждания ще се ръководи от… Валери Симеонов!? Позор!

ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ: Момче с увреждания се бори за нормално съществуване

България поиска оставката на Валери Симеонов, Бойко - се дърпа!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!

ОСТАВКА! Няма нужда от разяснения и превод! Просто - ВСИЧКИ ВЪН!

Борисов, народът къса договора с теб! Ако не вземеш главата на Симеонов и... ти върви с него!

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Брутализмът на Симеонов и властта задминаха дъното! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Идиот! Вън! ОСТАВКА!

Вера Иванова от "Системата ни УБИВА" >> Цялата държава е унижена!

Майките: Искаме да спрете да си прехвърляте топката

"Системата ни убива": Ще ви изненадваме, докато Бойко Борисов не изпълни мъжката си дума

Гневните майки: "Борисов, ще ни гледаш ли децата, докато ние ти вършим работата"

 

 


79779