Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Синдикален пуделски ...
Синдикален пуделски лай >> Пламен Димитров: Наблюдава се бавно, но устойчиво увеличение на доходите

Синдикален пуделски лай >> Пламен Димитров: Наблюдава се бавно, но устойчиво увеличение на доходитеПрез последните 4-5 години няма достатъчно кадри на пазара. Проблемът с демографията ни тласка в посока, която носи след себе си устойчиво повишение на доходите. Това  каза в сутрешния блок на БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

С или без избори, устойчивото увеличение на доходите няма алтернатива. Нужна е конвергенция на заплатите към средните европейски нива предвид желанията на България да влезе в еврозоната, коментира Димитров.

Едно увеличение на доходите от 12-15 % ежегодно прави възможно следващите 4 да успеем да достигнем 60% отношение на доходи спрямо средноевропейските, при допускане, че инфлацията в България ще бъде около 2 %. Това би ни позволило да влезем в чакалнята на еврозоната, заяви синдикалистът.

През последните години се наблюдава бавно, за съжаление, но устойчиво увеличение на всички доходи. Все още в България има демографски проблеми, както и липса на достатъчно кадри на пазара.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За четиричленно семейство са нужни 2410 лв. на месец

Лакей до дупка...! >> Пламен Димитров: Предсрочни избори ще има, ако Борисов реши

Синдикалният пудел на Борисов се ожали, че няма кой да работи и омаловажи протестите89446