Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Синдикалната любов к...
Синдикалната любов към Йорданка Фандъкова с мирис на директорски бордове, капитализъм и други екстри

Синдикалната любов към Йорданка Фандъкова с мирис на директорски бордове, капитализъм и други екстриКоментар на Правда Великова

 

„София никога няма да почервенее! Ако стане, аз ще ходя да живея на друго място“, изокал в тв–ефир синдикалният бос Димитър Манолов. И всичкото това – по адрес на Мая Манолова. Същата Мая Манолова, която само преди няколко месеца, в качеството си на Омбудсман на РБ, официално подкрепи кампанията на оглавяваната от Манолов КТ „Подкрепа“ за вдигане на цената на нощния труд, както и редица други инициативи на СИНДИКАТА.

Другият голям синдикат (КНСБ) пък парафира официална подкрепа за кандидатурата на Йорданка Фандъкова, защото видите ли... въпросната била изпълнила 90% от поетите в началото на мандата си ангажименти към (забележете!) КНСБ (?). А защо един кмет поема ангажименти към конкретна организация, а не към цялата местна общественост, е една друга голяма тема за размисъл.

Не е много ясно какви конкретни ангажименти е изпълнила Фандъкова, но пък е ясно, че съперничката ѝ за кметския стол Манолова направи един изключителен жест към КНСБ, като внесе с Пламен Димитров в Народното събрание пакет от законодателни промени за прекратяване на т.нар. „модерно робство“ – неизплащането на работни заплати, осигуровки, обезщетения, неизпълнени социални ангажименти и др.

Впрочем, Мая Манолова принципно и категорично е подкрепяла и други (ако не всички) инициативи на синдиката през годините, докато за Фандъкова е трудно да се открие конкретна информация какво точно и кога е свършила в името на столичните трудещи се.

В задачката се пита коя от двете кандидат-кметици е направила повече и заслужава повече подкрепата на КНСБ. То е очебийно и ясно ще кажете от раз!

Да, ама, не! Той Пламен Димитров правил изчисления, АНАЛизирал и анаЛИЗИТЕ му показват, че баш за Фандъкова трябва да даде гласа си. Ама, не само своя, ами да обещае и гласовете на подопечните му синдикални членове. Евалла! Ашколсун! Това се казват синдикати! Отговорни, принципни и заинтересовани за своите оредели членове.

Изобщо, родните синдикални велможи така са си повярвали, че дори не си дават сметка колко смешни са в очите на аудиторията. И колко вече никой от тях не се страхува, защото отдавна е ясно – беззъб, но послушен придатък на всяка власт са те. Поне на мислещата аудитория, но тя от година на година се топи в блатото на примитивизма и опростенческото разбиране на обществените процеси и хора.

Тръгнал Димитър Манолов да се жалва от ширещия се популизъм?! А същият този Манолов и аверът му Димитров през всичките години на политико-икономически преход намираха основна опора за деятелностите си именно в популизма. То не бяха горящи чучела, то не бяха масовки и планирани и договорени протести от всякакъв калибър.

Три десетилетия громяха по площадите чрез платени митинги лошите капиталисти, докато самите те се превръщаха в такива. Приватизираха предприятия, смучеха парички от бордове на държавни предприятия, прокарваха решения, угодни на властта... И не спираха уж да се карат и същевременно прегръщат със същата тази власт – без значение от политическата ѝ оцветеност.

И с ГЕРБ и Борисов не спряха да се прегръщат, естествено, най–много и най–дълго, затова и дружната им подкрепа за Фандъкова не трябва да бъде изненада за никого.

Сделката е прозрачна, повече от видима е и лъска отвсякъде!

Защо синдикатите са СРЕЩУ Мая Манолова?

Отговорът никак не е труден:

– Защото са ВЕРНИ и безропотни слуги на ГЕРБ и Борисов от години;

– Защото промяната ги плаши, комфорта им се руши;

– Защото за тях е важно да се запази статуквото. Същото онова статукво, което ги крепи десетилетия на несменяемите им кресла;

– Защото отдавна синдикатите не са синдикати, не защитават работниците, а собствените си добре охранени ръководства;

– Защото са на яслата на редица държавни и общински дружества и, в този смисъл, са силно зависими от това кой е на власт, кой управлява тези дружества и какви благини отпуска за тях;

– Защото ПРОМЯНАТА, която идва с Манолова, е неизгодна за синдикалните капиталисти, ще помете и техния охолен и спокоен, добре уреден живот под крилото на властта.

Това е реалността, уважаеми зрители! Просто и ясно.

 

Image result for event

КТ „Подкрепа” застава зад Йорданка Фандъкова за кмет на София

 

 

КНСБ подкрепи Йорданка Фандъкова за кмет на София

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Работи, българино! Работи! Зáлудо не стой!

Синдикати - васали на бизнеса и властта! >> КНСБ подкрепи Иван Портних за нов мандат

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША

А вие за синдикат чували ли сте, има ли ги?

Синдикатите искат, ГЕРБ обещава, народът плаща

Празни приказки! Действие = 0! >> Димитър Манолов: Трябва да променим данъчната ни система (Видео)

Плесен... и мухъл >> Реквием за българските синдикати

Дъното КТ „Подкрепа“. Притурката на властта.

Смъртта на казионните синдикати >> Синдикалният пудел на властта Димитър Манолов остава начело на КТ "Подкрепа" 

Св."Йорданка мъченица Златоуста", срещу злата Мая и тъмните сили

За Фандъкова..., думите, делата и промяната

За да ви е по-лесно да презастроявате >> Фандъкова: Подготвяме система за електронни разрешения за строеж

Фандъкова откри топлата вода. Отсече: „Булгаргаз“ са рекетьори!

Безкрайните хвалби на провалената кметица >> Фандъкова: Изведох метрото като стратегическия проект на града

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!

Фандъкова си приписа несъществуваща прозрачност в общинския бизнес

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда злато

Мая разобличи отново Йорданка в лъжи!

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години...

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Почакай малко, Данче!

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Няма фъндък за... Фандъкова!

 

 

 

 


115335