Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Синът на починалия на стълбите на пловдивската COVID болница: Погнусен съм от здравната система

Синът на починалия на стълбите на пловдивската COVID болница: Погнусен съм от здравната системаЛоша логистика. Това е обяснението, което COVID болницата в Пловдив дава на сина на единият от починалите в лечебното заведение.


Случката разтърси обществото днес, след като стана ясно, че двама заразени с коронавирус са починали на стълбите в болницата, докато чакат хоспитализация. По случая тече и проверка с участието на прокуратурата.

 

Въпросите обаче остават.

 

“Баща ми беше добре. Той определено беше добре. Той никога не е влизал в болници. Той нямаше нито диабет, нито кръвно, никакви придружаващи заболявания”, разказва Иван Лалев, син на починалия в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив 73-годишен мъж.

 

Баща му даже се грижел за дъщеря му преди няколко месеца, защото той самият бил под карантина с коронавирус, предават от bTV. Преди седмица възрастният мъж вдигнал температура.

 

Самият Лалев е шокиран от внезапната кончина на баща си. Твърди, че е погнусен от българската здравна система.

 

Признава, че сега съжалява, че не се е саморазправил с началника на болницата още на място:

 

“Той се държеше доста нагло и арогантно. И когато решеше, че е казал нещо неправилно, той ми казваше: „Шегичка! Шегувам се!“ – при условие, че баща ми е починал преди няколко часа...“.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


140722