Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Скандални факти и въ...
Скандални факти и въпроси по аферата „пияният Портних в Хайфа“! Позорното мълчание на Борисов и кохорта продължава

Скандални факти и въпроси по аферата „пияният Портних в Хайфа“! Позорното мълчание на Борисов и кохорта продължаваВчера сайта АФЕРА публикува:
НОВИ ФАКТИ ЗА ПИЯНСКИЯ-СЕКС СКАНДАЛ НА ПОРТНИХ В ХАЙФА! БОРИСОВ, И ТИ, И ПОРТНИХ, НЕЗАБАВНО ПОДАЙТЕ ОСТАВКИ!

Във връзка с разкритията на АФЕРА за още неоспорими факти, които доказват ПОТУЛЕНИЯ ОТ ВЛАСТТА МЕГА СКАНДАЛ С ГЕРБ КМЕТА НА ВАРНА ИВАН ПОРТНИХ В ХАЙФА, разкриваме още факти:

Както вече писа АФЕРА На 14.02.2018 г. е проведено заседание на Постоянната Комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към Общински съвет – Варна.

Това, което казва Розалина Димитрова, която е и „Връзки с обществеността“ на Община – Варна е, че инициативата за побратимяване на Варна с Хайфа е на проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, и разговорите за побратимяване били много сложни и продължили две години. И в момента /към онзи момент – 14.02.2018 г./ бил настъпил момента вече за подписване на Меморандума за побратимяване.

Розалина Димитрова казва още: „В момента сме на етап в които практически може да се пристъпи към подписване на Меморандум след много дълга кореспонденция с кметството там и кмета на града. Мотивите са в писмото на проф. д-р Красимир Методиев… Това, което искаме да се подпише е само основа, която да се надгражда със сътрудничество във всяка сфера… В предложението са приложени и двете подкрепи на нашия Посланик в Израел, както и на Израелския Посланик у нас“.

АФЕРА информира и че на 16.02.2018г. Общински съвет – Варна много набързо разглеждат предложението на кмета и излизат с Решение, като дават съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество между Община Варна и гр. Хайфа, Държавата Израел.

И сега най-интересното от Решението на Общински съвет – Варна!:

На основание чл.60, ал.1 от АПК, Общински съвет- Варна допуска предварително изпълнение на Решението, „ПОРАДИ ЗАЩИТА НА ВАЖНИ ОБЩЕСТВЕНИ ИНТЕРЕСИ“.

Както вече писахме, уловката за „важните обществените интереси“ се крие в това, че всяко Решение на Общинския съвет подлежи на обжалване. А ГЕРБ кметът Иван Портних е бързал да отиде в Хайфа и не е изчакал срока за обжалване, тъй като общинския съвет е допуснал предварително изпълнение на Решението и Портних на всяка цена е бързал да „защити важните обществени интереси“.

Решението на Общинския съвет е от 16.02.2018 г. А израелските медии на 20.02.2018 г. вече са отразили пиянски скандал.
Меморандумът за сътрудничество предварително е бил изготвен, преведен на английски език, както и на иврит. Готов за подписване от двете страни, кмета на Община Варна и кмета на гр. Хайфа.

И сега да видим, какво пише в Меморандума за сътрудничество и това, което излезе като новина от Община Варна след завръщането на делегацията водена от Портних в гр. Хайфа!

В Меморандума за сътрудничество пише, че „двете страни се съгласяват да сключат меморандум за сътрудничество, който да служи като рамка за бъдещ обмен и съвместна работа с цел да се затвърди дългосрочната връзка между страните“.
Ето го Меморандума за сътрудничество между Община – Варна и Община – Хайфа, който е бил ИЗГОТВЕН ПРЕДИ ДА ТРЪГНЕ ГЕРБ КМЕТА НА ВАРНА ИВАН ПОРТНИХ ЗА ХАЙФА.

Меморандума е изготвен така, както се подготвят дипломатически документи, готови за подпис. И съответно – в Хайфа, за протокола, е трябвало за седнат на една маса и само да си положат подписите кметовете на двата града – съответно Портних и кмета на Хайфа. И протоколно да направят няколко снимки.

Очевадно обаче, още пристигнал Портних се напива, сътворява пиянския – секс скандал в Хайфа и на следващия ден … аре, бегом към България и Варна.

Меморандумът така и остава неподписан!
Възникват няколко много важни въпроса!:

1.Защо този дипломатически документ не е подписан от двете страни след като се твърди, че е имало подкрепа на нашия Посланик в Израел, както и на Израелския Посланик у нас?

2. Мотивите на проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, явно не са били достатъчно аргументирани ? Най-вероятно разговорите, които е водил две години не са били достатъчни, за да се подпише този дипломатически документ?

3. Ще поеме ли лична отговорност проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, за този дипломатически гаф, след като по негово предложение е издаден този акт на Общински съвет- Варна за предварително изпълнение и той по никакъв начин не е „защитил важните обществени интереси?

4. Ще отговори ли проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, каква е истинската причина за неподписването на Меморандума за сътрудничество?

5. Каква е била подкрепата на посланика на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов след като се твърди, че към Решението е приложена и „подкрепата“ му?

6. Какъв последващ контрол е упражнен от страна на Общински съвет – Варна върху приетото от него Решение № 1097-2 от 16.02.2018 г. за предварително изпълнение поради „защита на важни обществени интереси“?

7. Как и по какъв начин Портних е „Защитил важните обществени интереси“, когато е бил в Хайфа?

8. Какви действия е предприел областният управител на Варна – Стоян Пасев, относно приетото Решение на общинския съвет и неизпълнението му от страна на кмета на община Варна?
Съгласно Чл. 21, ал. (1), т.24 от ЗМСМА Общинският съвет упражнява текущ и последващ контрол върху изпълнението на приетите от него актове . Също така актовете на общинския съвет се изпращат на кмета на общината и на областния управител в 7-дневен срок от приемането им.

И сега лъжата, която лъсна!

Вижте каква новина беше публикувана на 22.02.2018 г. в общинския сайт Live.Varna.bg:

Делегация от Варна бе на посещение в град Хайфа“
„Делегация от Варна, водена от кмета Иван Портних и почетния консул на Израел в България проф. Красимир Методиев, бе на посещение в Хайфа, Държавата Израел. Визитата бе организирана от проф. Методиев, а в програмата на място се включи и посланикът на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов. По време на посещението бяха проведени срещи с кмета на Хайфа Йона Йахав и неговия екип, с ръководството на местния университет, с представители на Икономическата зона в Хайфа и ръководството на болница Рамбам.
По време на всички разговори бяха обсъдени дългогодишните активни контакти между Варна и Хайфа в областта на медицината, образованието, науката, контратероризма, високите технологии, в които Хайфа има голям опит и изключителни постижения, както и активния културен обмен с провеждане на изложби и концерти във Варна, спортни срещи, съвместни семинари, уоркшопове. Обсъдени бяха и възможностите за по-активно сътрудничество и работа по нови съвместни проекти, като бе посочена необходимостта от сформиране на двустранни работни групи като стъпка за споразумение за бъдещи съвместни проекти между Варна и Хайфа. Положителна оценка бе дадена на реализираните програми между университета на Хайфа, университетската болница Рамбам и Медицинския университет във Варна“.

Някъде нещо да се споменава в тази новина за подписан Меморандум за сътрудничество между двете страни…? Нещо за побратимяване на двата града…?

А вижте каква е новината: „…Обсъдени бяха и възможностите за по-активно сътрудничество и работа по нови съвместни проекти, като бе посочена необходимостта от сформиране на двустранни работни групи като стъпка за споразумение за бъдещи съвместни проекти между Варна и Хайфа…“

Ами нали предварително е подготвен Меморандума, а? Какви тинтири – минтири са подали към медията откъм Община – Варна контролирано за да потулят пиянските изстъпления на ГЕРБ Иван Портних и наритването му от Израел?!

ПОЗОРНОТО МЪЛЧАНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ, КАКТО И НА ЦЯЛАТА ВЛАСТОВА И МЕДИЙНА КОХОРТА, ПРОДЪЛЖАВА!

Във всяка нормална държава след такъв мега скандал оставка подава кметът, както и премиерът и председател на партията, в която членува кметът!

У нас Бойко Методиев Борисов продължава да прикрива нагло позора на Иван Портних, с което доказва, че е бил пряк съучастник в потулването на безобразието още от самото му случване.

 

 

Източник:http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

И във Варна ГЕРБ "влюбени до уши" в ромите >> 92,3% от циганските секции "удри" за Портних, "внезапно" с 8 пъти!!! Там спадат и недействителните гласове!

49 хил. гласа избраха Иван Портних за кмет на 350 хилядна Варна

Зловещ натиск върху журналистка, осмелила се да пита за пиянския скандал на Портних в Хайфа! Свалят предаването и от ефир!116800