Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Скандално!* >> Парно...
Скандално!* >> Парното скача от 3 до 9 % от 1 октомври (Обновен)

Скандално!* >> Парното скача от 3 до 9 % от 1 октомври (Обновен)Ще измрем. Някои от глад, други от студ

 

Коментар на Благой Българанов

 

От студ ще измрем ние, българите.  От студ и жажда. За глада сега няма да говорим. Ние си го знаем и отдавна хиляди измират от болести следствие недояждане, или откровено - от липса на храна ! Както е тръгнало родните управляващи да повишават цената на парното, тока и водата през няколко месеца, съвсем скоро няма да остане никой от нас, а и... електорат няма да има. На избори няма кой да гласува. И какво ли ще правят партиите?!

Тук 5%, там 15%... кой ти ги гледа. Уж нищо наглед. Миналата година сметката ви е била 100 лева, тази - 130 лв...

Оправданието е "газът поскъпва". Но интересно, защо никой от добре платените български чиновници и най-вече от властниците ни не си направи труда да поиска от руския монополист Газпром да преразгледат цените на суровините си за България. Нима забравихме как през май тази година Европейската комисия дръпна нашийника на руснаците и отвори вратите именно за такива преговори.

Но може би българските политици нямат време. Може би са по-заети да обикалят света, вместо да си седнат на четрибуквието и да поработят за държавата и хората. Може би просто не им дреме. Така си е. Отдавна е все така.

А ние...


ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Цена и ток – скок-подскок (ОБНОВЕН)

В Румъния понижават цените, а у нас властта Борисова ни убива с тока, водата, парното...!

***************************************************************************************

 

Парното скача от 3 до 9 процента от 1 октомври. Това стана ясно на днешното заседание в КЕВР. Окончателно решение за новите цени ще бъде взето в края на месеца.

Приключи заседанието, най-вероятно цените на парното и топлата вода ще се увеличат от 1 октомври с предварително замисления от комисията процент. Основната причина за увеличението е покачване цената на природния газ с близо 14%.

Комисията предвижа увеличение на парното и топлата вода с между 3 и 9%, като за София ще бъде 8 на сто. Това е второ увеличение на цените след края на изминалия отоплителен сезон. Така увеличението се натрупва и ще бъде между 7 и 23%, като за София ще е 16 на сто.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Само за парно ни дерат с 15% тази година!* >> Парното поскъпва за втори път от октомври

Движение "ДНЕС" помага на учениците

За Бога, братя, не яжте! (ОБНОВЕНО)

Сърдити старчета... в България

Останахме без всякаква надежда

 

 


77062