Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Скулптор вае пясъчни...
Скулптор вае пясъчни кули в защита на злото* >> Вежди Рашидов: Слави да не плаши парламента с протести, това не е детска играчка

Скулптор вае пясъчни кули в защита на злото* >> Вежди Рашидов: Слави да не плаши парламента с протести, това не е детска играчкаСега е същият парламент, със същите проблеми. Няма какво особено да се очаква освен работа. Опозиция не е да се обиждат каруцарски, това е лошо поведение, коментира председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов коментира пред БНТ. Той добави, че няма повод за притеснение относно сигурността на границата.

"Има закъснели закони. Ще подготвим закон за меценатството. Повече се дават, отколкото за култура. Трябва да се подобрят законите за авторски права", каза още Рашидов. "Какво като има мажоритарен вот, ще влезе, който е най-­обичан. Това е една демагогия, няма да стане кой знае какво. Ако е необходимо и 2 млн. искат, ето ГЕРБ постъпи правилно и каза да чуем гласа на тези хора", добави министърът на културата.

За позицията на Слави Трифонов той заяви, че това не е детска играчка един парламент и не може да се заплашва с протести. Относно "Двойната къща" той каза, че е в чакащите, няма статут и не е паметник на културата, а министърът не може да взима еднолично решения.

 

*Заглавието епроменено от редакцията

 

Източник: http://www.faktor.bg/