Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Хакерския про...
Слави: Хакерския пробив на НАП е грандиозна издънка. А знаете ли и кой е виновен?

Слави: Хакерския пробив на НАП е грандиозна издънка. А знаете ли и кой е виновен?„Уважаеми зрители, скандалът с хакерския пробив на НАП някакси се омаловажава от всички държавни органи, институции и държавни служители. А истината е, че това е грандиозна издънка. Това е грандиозен гаф, за който е виновна държавата. Всеки един от нас, българските граждани, е потърпевш.

Знаете ли, че, според новия закон за защита на личните данни, ако това се бе случило в някоя частна фирма, тази фирма държавата щеше да я приключи. Напълно.
Знаете ли, че има “Закон за отговорност на държавата и общините”? Член първи от този закон гласи: “Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при изпълнение на административна дейност.”
Това означава, че всеки един български гражданин може да заведе иск срещу държавата. Защото държавата наруши с бездействието си договора си с нас, българските граждани.
А знаете ли и кой е виновен?
Ето ви малко храна за размисъл. Институцията, която е трябвало да се грижи за сигурността на данните е… Информационно обслужване. Същото това информационно обслужване на повелителя на изборните резултати Михаил Константинов. Информационно обслужване имат договор за поддръжка на електронния архив на НАП. Тази държавна фирма, това феодално владение на Михаил Константинов, има пет различни договора с НАП на обща стойност 33 970 048 лева. Близо 34 милиона. За срока на договорите излиза, че държавата, тоест ние, даваме на месец по 986 хиляди лева, без ДДС. И за какво? За нищоправене.
Е, няма такава държава. Уважаеми зрители, спите ли?!“

Цялото предаване от 17 юли 2019 г.

 

ВИДЕО

 

Източник:https://www.slavishow.com

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>

Работодателят на хакера, обвинен, че е ударил НАП: Той не би оставил такива явни следи

Щом 20-годишен хакер може да влезе в системите, как ще влезем Шенген?!

 


106817