Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Има предостат...
Слави: Има предостатъчно време правилата да бъдат променени още за следващите избори

Слави: Има предостатъчно време правилата да бъдат променени още за следващите избориОказа се, че с главния прокурор сме на много близки позиции по отношение на това, което се случва в държавата и по отношение на референдума. Това заяви Слави Трифонов след срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС. "Аз нямам партия. Аз съм един от тези 2,5 млн. души. Суверенът ясно е казал - мажоритарна система, не смесена, не смесена пропорционална, а мажоритарна система от два тура, допълни той.


Тази среща е инициирана от мен за референдума, който политиците отказват да приемат, че съществува. Занесох на главния прокурор една папка с нарушения, които са установени от доброволците ни и моят екип от адвокати по време на изборите. Относно мнението на експерти, че мажоритарната система е сложна, Трифонов каза, че хората са взели решение на референдума, а тези експерти са имали една година да се изказват, но не са го направили. Според него хората добре познават мажоритарната система, защото гласуват така за кметове и за президент.

Трифонов е убеден, че мажоритарният вот е полезен за страната и държавите с такава система го доказват това. Според него експертите, които се изказват срещу мажоритарния вот, са платени или с други думи хора които работят към политическите партии.

Според него този хаос е резултат от политическата класа. Видимо, хората се изразиха ясно, че тази система не им харесва. Когато се смени системата, ще се смени и политическата класа. Мисля, че ще дойдат нови и по-качествени хора.
Трифонов е категоричен и че има достатъчно време за да се направят необходимите законови промени от този парламент, за да може следващите парламентарни избори да бъдат с мажоритарен вот.

Политическите партии нямат обаче желание да го направят, което ги поставя в интересна ситуация - те не се съобразяват с воля на собствения си суверен. Политическите партии не са назначени като в дворец, а работят там, защото хората са ги избрали и трябва да се съобразяват с това. Мисля, че този парламент е длъжен да се съобрази с волята на собствения си народ.

Като пример за нарушенията Трифонов заяви, че има 350 хил. плика по-малко, а в закона се опрделя, че пликът се брои при референдума, раздадени са 350 хил. плика по-малко по време на изборите, с което “капанът е заложен предварително”. “12 хил. гласа по-малко, а всъщност 350 хил. плика по-малко”, коментира той.
Слави Трифонов е очаквал, че резултатът от тези капани, които са заложили ЦИК и политическата каса, ще бъде доста по-голям, но ефектът е този - няма задължителност на референдума заради тези липсващи 12 хил. гласа.
Трифонов каза още, че не става дума за подкрепа от една или друга партия, а за това, че решение на суверена - 3.5 млн. българи, от които 2.5 млн. души са казали “да”, и всички партии, според него, са задължени да приемат решението от референдума.

Трифонов коментира също, че всички партии са вдигнали ръце за субсидиите си, но това според него е отвратително. “Сегашният парламент не се съобразяват с решенията на собствения си началник - българският народ”, заяви той
.
Източник: http://www.segabg

и http://offnews.bg/

 

Виж коментари на "ДНЕС" по темата: 

Заявление за достъп до обществена информация

Държавата призна – референдумът е умишлено саботиран

Къде изчезнаха пликовете за референдума? Колко бюлетини са били напечатани и колко плика са закупени? "ДНЕС" внесе искане до МС по закона за достъп до обществена информация 

ТРИТЕ ИЗВОДА ОТ ДНЕШНИЯ ВОТ

СЛАВИ ПРЕБИ БОЙКО! 3 500 000 срещу 840 000

Виж още:

ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО > Стотици хора се изправиха срещу ЦИК

 

 

 

 


19603