Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / СЛАВИ, НИЕ ОТДАВНА С...
СЛАВИ, НИЕ ОТДАВНА СМЕ БУДНИ...!?

СЛАВИ, НИЕ ОТДАВНА СМЕ БУДНИ...!?Позиция на Десислава Янева, доброволец в Референдума

Мина повече от година и три месеца след началото на референдума и все още нищо в България не се е променило... Пътят до тук беше труден, цялата власт у нас се съюзи, за да го саботира. Медийни атаки, пълно игнориране..., проблеми в съда. Напук на всичко референдумът на народа успя. И то с огромна подкрепа. 3,5 млн. българи гласуваха, а близо 3 млн. отговорихме с „Да“ –  невиждани за България цифри. След това всичко замря. Политическите олигарси не желаят и посмъртно няма да приемат 3-те въпроса от допитването. Не желаят, не разбират и се правят на глухи. Не живеем във Великобритания, където след Брексит властта просто заяви, че страната ще излезе от Европейския съюз, защото това е волята на суверена. Ясно и категорично. Не живеем и в Швейцария. Демокрацията в България не е достигнала до там, напротив, след дългото управление на Борисов тя се свлече още и още надолу... Увъртания, политиканстване, празно говорене и явна подигравка към хората! През последните седмици наблюдаваме и грозен, отявлен популизъм от страна на ГЕРБ, които правят всичко възможно да откраднат някой и друг глас от тези 2,5 млн. за предстоящите избори. И така, правят се опити референдумът ни леко полека да се превърне от грандиозна победа в истинско разочарование. Няма смисъл да коментираме политическите партии, защото около тях нещата са ясни - пълни са с алчни и безскрупулни играчи. С мажоритарния вот, задължителното гласуване и намаляването на субсидията ще свърши удобният им комфорт. Листите в избирателните списъци няма да са пълни със съмнителни политически креатури, а парите за далавери ще са много, много по-малко.

Проблемът, пред който се изправяме всички ние, гласувалите на референдума, е съвсем друг. Водачът ни използва вече 1 година всички признати от демокрацията правила и механизми, за да се опита да наложи референдума! НЕ ИСКАТ! САБОТИРАТ! НЕ СТАВА... ОЧЕВИДНО, ПО ТОЗИ ПЪТ И НАЧИН НЕ СТАВА!!! ОЧЕВИДНО СА НЕОБХОДИМИ ДРУГ ПОДХОД, ДРУГА РАДИКАЛНОСТ И ДРУГИ МЕТОДИ... И ТО БЪРЗО.

Слави Трифонов и Инициативният комитет бяха тези, които инициираха референдума. Те бяха и са гласът на народа, нашият глас. Бориха се с нас и се опариха повече от всички, опариха се от злобната и жестока политическа класа и от продажните медии. Всеки народ има нужда от водач, за да се обедини около него и да тръгне сам да търси правата си. От месеци Слави е част от хората – просто един от нас, които гласувахме на 6 ноември. Това е и вярно, но вярно е и, че Слави е и нашият дългоочакван водач.. Да, безспорно Слави той е част от суверена и същевременно той застана начело на цялото това обществено недоволство. Почти всяка вечер Слави ни информира и коментира в Шоуто, случващото се с националното допитване. Българите имаме нужда от това, защото в медиите много трудно може да се прокрадне каквато и да било истинска новина без да е украсена с политически привкус. Но за много от нас вече е ясно, че само с информация и критика, макар мащабна и дълбоко аргументирана, промяната чрез референдума няма да дойде... Слави, трябват крути, бързи и резки действия за да имаме успех!. Всяка вечер от екрана ние чуваме "спите ли“?  Не, ние не спим, напротив, отдавна сме будни и чакаме своя истински водач...! Слави, ти си част от народа, направи най-сетне решителната крачка! Ние отдавна сме с теб!

За всички нас е ясно, че сегашните български политици няма да предприемат нищо в полза на референдума. Вече и за теб трябва да е ясно... Ако не действаме радикално и то още сега, всички усилия и надежди за промяна ще потънат в канала. И тогава спасението е само едно...

Ние, всички хора сме готови, трябва някой да ни  поведе. ДА БЪДЕ ИСТИНСКИ С НАС..., ДО КРАЙ! И ЗАРАДИ БЪЛГАРИЯ.

Слави, ние отдавна сме будни!


21096