Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Управляващите...
Слави: Управляващите излъгаха цинично за Великото народно събрание, за да останат на власт

Слави: Управляващите излъгаха цинично за Великото народно събрание, за да останат на властСега очаквам Борисов да каже: "Затваряме темата “Велико народно събрание”, затваряме държавата, да живея Аз!"

 

Управляващите партии в Народното събрание използваха деня, в който се обявява затварянето на държавата, да се изсулят безславно от темата за нова Конституция и Велико народно събрание. Това коментира във Фейсбук Слави Трпифонов.

"Целта беше постигната - печелене на време и оставане на власт на всяка цена до редовни избори", допълва той. 

Ето целият текст на Трифонов за провалената идея за свикване на Велико Народно събрение: 

"Спомняте ли си какво направи миналото лято той? Спомняте ли си с какъв плам министър-председателят представи идеята си за свикване на Велико народно събрание? Спомняте ли се как през фейсбук се накара на хилядите протестиращи, които излязоха на улиците след появилите се записи и снимки с негово участие? Спомняте ли си как в онова видео тупаше по банката, докато обявяваше своето решение за излизане от кризата чрез "рестарт"? “Време е за моите решения”, каза той и ни представи уникалната Барниръбълова конституция. 

Е, днес тази идея за рестарт и за излизане от кризата претърпя пълно фиаско. Управляващите партии в Народното събрание използваха деня, в който се обявява затварянето на държавата, да се изсулят безславно от темата за нова Конституция и Велико народно събрание. И се изсулиха. Целта беше постигната - печелене на време и оставане на власт на всяка цена до редовни избори. 

Сега очаквам министър-председателят да се покаже отново във фейсбук (той в Парламента не ходи) и със същия плам да заяви: “Затваряме темата “Велико народно събрание”, затваряме държавата, да живея Аз!”141009