Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: НСО ...
Слави Трифонов: НСО трябва да бъде закрито!

Слави Трифонов: НСО трябва да бъде закрито!Знаете ли какво е преторианска гвардия? Сигурно знаете, но за всеки случай ще ви кажа. Преторианците са били специалната гвардия, която е охранявала римските императори и е единствената военна организация, която е имала право да присъства в Рим.

Ние сме като Рим.

Министър-председателят е като император. Политиците са като римските сенатори. А НСО е тяхната преторианска гвардия.

Не знам защо, вместо да съм горд от това сравнение, всъщност ме е срам. В неделя, за пореден път, НСО предизвика катастрофа, движейки се по българските пътища все едно охраняват Пабло Ескобар, а не Цвета Караянчева.

НСО изпреварва на забранен участък, без видимост, и засича насрещно движещата се кола, управлявана от една обикновена 31- годишна българка, която е спазвала закона. Вследствие на това, колата на жената излиза в канавката, завърта се и двата автомобила се удрят. За последните девет години има поне шест известни инцидента с коли на НСО.

Добре бе, от кого охраняват НСО българските политици?! Как може премиерът на Холандия Марк Рюте да ходи на работа с колело? Къде спи холандското НСО?! Това е един от многото абсурди в българската политическа система.

И за да затвърдя сравнението с Римската империя, в която един сенатор Марк Порций Катон-Стари винаги е завършвал речите си с репликата “Картаген трябва да бъде разрушен!”, аз ще кажа: “НСО трябва да бъде закрито!”.

И хипотетично, някога, ако имам тази възможност, точо това и ще направя. А в интерес на историческата истина Картаген наистина е бил разрушен.

Вижте целият пост във официалната страница на Слави Трифонов 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Комунизъм или демокрация: Безчинствата на НСО нямат край – в цивилизована Европа премиери и президенти се движат с велосипеди и влакове

НСО карат като луди >> Шофьорката, ударила Караянчева, опитала да направи път, блъснала се в банкета

Прокуратурата в Шумен разследва катастрофата с Караянчева

Неудобни въпроси >> Бивш шеф на КАТ: Била ли е с колан в колата на НСО Цвета Караянчева?


112648