Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Слави Трифонов: Поли...
Слави Трифонов: Политиците, независимо от коя страна на Дондуков, са далеч от народа

Слави Трифонов: Политиците, независимо от коя страна на Дондуков, са далеч от народаОгромна дистанция има между политическата класа - независимо от коя страна на "Дондуков" се намира, и избирателите. Президентът много удобно влиза в битки, когато го засягат лично, но когато става дума за БСП, и мил и тих - не наложи вето на увеличаването на партийната субсидия на 8 лева. 

 

Това заяви Слави Трифонов, който учреди партията си с ново име  "Има такъв народ". Суверенът е казал на референдум, че иска субсидията да е лев  - е кой е по-важен: президентът или 2 млн. българи, попита риторично Трифонов. 

Заради три боички не регистрираха партия "Няма такава държава", как мислите, дали ще се опитат да пречат и на "Има такъв народ", отговори с въпрос на въпроса на водещата Трифонов. Ако нещо прилича на патица и кряка като патица, най-вероятно е патица, заяви още той. 

Цялата ми политическа активност е свързана с един референдум, плановете ни са свързани с осъществяването на пряката демокрация и със справедливостта, обясни Трифонов. По думите му обещанията са се превърнали в ежедневие. 

Банкерите на Уолстрийт казват: Слонът се яде на части. Нека първо регистрират партията, коментира той темата какви позиции ще заема "Има такъв народ" по сфери извън въпросите в референдума. 

 

Видяхте ли някой да подкрепи референдума наистина - и политици, и медии? Държаха се "имаме роднина, ама го показваме само на едната рода, щото е от село". 

В България всички кръгове са се превърнали в един - той е съчетание между политици и бизнес и се превръща в мафия. От една страна стои една политико-олигархична структура, от другата са хората, коментира Трифонов. За акциите на главния прокурор Иван Гешев той заяви, че е рано да се коментират, но "Всичко, което ще накара българинът да се чувства спокоен, е правилно. Който и да успее да въздаде справедливост, ще получи аплаузи от хората“. 

 

 

Източник:https://offnews.bg/


121857