Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Пове...
Слави Трифонов: Повече Не Mо-же Tа-ка! Ще отвоюваме промяна на системата

Слави Трифонов: Повече Не Mо-же Tа-ка! Ще отвоюваме промяна на систематаСамо преди 1 месец 46-годишна жена от Дупница беше приета в софийска болница с множество травми, прободни рани и с опасност за живота. Тази жена беше нападната в дома си от 15-годишен младеж при опит за грабеж. В съда този младеж заявил: „Обещавам, че повече няма да правя такива неща“.

Вчера в Пловдив едно момиче държеше транспарант с надпис: „Аз убих Жоро Плъха“. Това момиче можеше да държи и транспарант с надпис: „Аз съм жената от Дупница“. Всъщност всички, които излязоха да подкрепят д-р Иван Димитров се поставиха на мястото на онзи д-р Димитров, който защитава себе си, собствения си дом и семейството си. А много е вероятно някои от протестиращите в действителност да са били на мястото на онзи д-р Димитров, който защитава себе си, собствения си дом и семейството си. Чрез протестите хората се обединиха и изкрещяха в лицето на държавата, че имаме много сериозен проблем, който е стигнал връхната си точка. Проблемът e огромното усещане у хората за липсата на справедливост и за липсата на правова държава. След развитието на случая в Пловдив, някои ще очакват „да се свият байряците“, но се съмнявам да се случи това, защото е ясно – Повече Не Mо-же Tа-ка!

И съм сигурен, че най-после ще отвоюваме промяната на системата, която да застави държавата да влезе в ролята си. Защото утре крадец-рецидивист с неясни намерения може да не е в дома на д-р Димитров, може да не е и в дома на жената от Дупница. Може да е в нашия дом. И обещанията на престъпниците, че повече няма да правят такива неща, няма да помогнат.

 

 

 


54845