Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Реше...
Слави Трифонов: Решението на КС е мерзко и долно. Конституционният съд и други субекти ме тикат към политиката; На 1 септември на Орлов мост

Слави Трифонов: Решението на КС е мерзко и долно. Конституционният съд и други субекти ме тикат към политиката; На 1 септември на Орлов мостТози Конституционен съд не действа съобразно основния си ангажимент към народа, а в интерес на политическата класа. Хората искат да бъдат питани, дали да се промени политическото статукво. Има конкретен казус, 6 въпроса поискани от 700 000 граждани. Това, което реши КС, не е незаконно, но решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът.Така Слави Трифонов коментира решението на КС да спре 3 от въпросите на референдума.


Всяка една институция би трябвало да работи за благото на хората. Те трябва да служат на хората, които искат да бъдат питани. Това е пряката демокрация. Това е един фарс, един водевил. Намериха един президент, който се излага хиляда пъти и намериха формулата да спрат референдума, разгорещи се Слави.

Ако някой си мисли, че това е краят, значи се е объркал. Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава конституцията. Вълнува ме да бъда попитан като гражданин какво искам и мисля, посочи още той.

КС е слуга на политическата класа, която иска да си запази привилегиите си. Отношението на тази класа към народа е като на господар към плебеи, категоричен бе водещият. Не бих скъсал снимка на конституционен съдия, бих го скъсал по друг начин, допълни той.

Референдумът ще се случи с трите въпроса, които останаха. Тази забрана с трите въпроса ще амбицира българския народ. Той ще излезе и ще гласува. Ще направим един концерт на Орлов мост и ще приканим по законов път да кажат мнението си. Ако не стане по законов път, ще стане по друг начин. Бяхме излъгани от такива хора като Филип Димитров, каза още Трифонов.

Най-голямото ми разочарование е това в момента. Но хората вече осъзнават силите си и ще променят нещата, призна той.

Мисля, че КС и разни други субекти, доста сериозно ме тикат към нещо, което се двоумя. Но те са се засилили. Когато някой си го проси, обикновено си го получава - така Слави Трифонов отговори на въпрос, дали ще влиза в политиката.

Нищо не става от българските политици! Г-н Борисов има възможността да се кандидатира за президент и хората ще решат дали ще е президент или премиер. Аз вярвам в реалната демокрация, завърши Слави Трифонов.

На 1 септември ще излезем на Орлов мост. Там ще кажем своята дума. Както е било. Никой не е казал, че ще е концерт - може да е нещо друго. Ще се съберем там.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

bTV НОВИНИТЕ: Слави Трифонов: Конституционният съд не действа спрямо ангажимента си към българския народ (ВИДЕО)

novini.bg: Слави Трифонов за влизането си в политиката: Който си го проси, обикновено си го получава (видео)16573