Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Ще р...
Слави Трифонов: Ще работим до година и половина в София да има паметник на хан Аспарух

Слави Трифонов: Ще работим до година и половина в София да има паметник на хан АспарухСнощи в рубриката „Достойни за уважение“ ми гостува Ивелин Михайлов – един от група наистина обединени патриоти, благодарение на които в Италия се издига паметник на българския хан Алцек. Впечатляващият паметник се намира на площад „Хан Алцек“ в италианския град Челе де Булгерия, основан от хан Алцек. А самият град се намира в подножието на планината... България.

„Този паметник дава гордост на българите в чужбина, защото осъзнават, че те не са миячи на чинии, те са хора, които са допринесли за тази цивилизация“, каза снощи Ивелин Михайлов.

Да, в Италия вече има паметник на хан Алцек, но пък в София няма паметник на неговия брат – хан Аспарух. Ето за този срам си говорихме с Ивелин. Не знам за друга столица в Европа, освен София, която да няма паметник на основателя на държавата.

Днес разбрах, че паметник на хан Аспарух има, например, в град Стрелча. И този паметник е изработен от... петима монголци в Улан Батор. В Стрелча има паметник на хан Аспарух, направен от монголци, но в София няма никакъв. Има Бронзовата къща.

Вярвам, че поне в едно нещо можем да бъдем обединени – в столицата на България да има паметник на основателя на българската държава.

С Ивелин Михайлов си дадохме дума и си стигнахме ръцете, че ще работим до година и половина в София да има паметник на хан Аспарух.

Повече – вижте във видеото.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Българинът от Родопите Салих Трончов: „Господин Борисов, когато погледнете вашите деца, погледнете и нашите

Вера Иванова от „Системата ни УБИВА“ пред информационния сайт на Движение „ДНЕС“: За да се случи нещо, трябва да го отстояваш с постоянство и натиск! Подкрепяме каузата на референдума и Слави Трифонов

Арман Бабикян за скандалите: Ние сме най-глупави, защото прибират нашите пари. Ние сме пълни идиоти, защото си седим вкъщи!

Слави Трифонов: Има тенденция за опасно самозабравяне на властимащите! И за тях ще светне синята лампичка!

Слави Трифонов: Кмете Живко Тодоров, кмете Живко, ти си голям смешник

Слави Трифонов за Войводиново: Вземете се в ръце и започнете да си вършите работата

Слави Трифонов: Не ви ли пука как се харчат нашите пари
88633