Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Уваж...
Слави Трифонов: Уважаеми зрители, не мислите ли, че ни стрижат като овце.., а ние просто си седим и блеем?

Слави Трифонов: Уважаеми зрители, не мислите ли, че ни стрижат като овце.., а ние просто си седим и блеем?„Уважаеми зрители, сигурно сте чули, че от вашия джоб ще се платят задълженията на Главното мюфтийство – над 8 милиона лева, натрупани от неплатени данъци и осигуровки на ходжите. Чули сте, но не са ви питали.
Дали сте чули, че от днес етническият мир се пази с плащане на пари и вече не е работа на службите, ДАНС и МВР?


А дали сте чули, че вече вие ще плащате заплатите на свещениците и ходжите и тези заплати може да са колкото учителските?


Дали сте чули, че вече държавната годишна субсидия за Главното мюфтийство ще е 6 милиона лева, при положение че досега общата субсидия за всички вероизповедания в България беше около 5 милиона?
Дали сте чули, че Българската православна църква вече ще получава държавна субсидия, забележете – между 15 и 43 милиона лева годишно?


А дали сте чували, че по Конституция „религиозните институции са отделени от държавата“? Нищо. По новия закон за вероизповеданията Мюфтийството и Православната църква ще получават по 10 лева държавна субсидия на вярващ.


Всъщност, въпросните задължения на Главното мюфтийство бяха опростени, благодарение на гласовете на ГЕРБ и ДПС, и благодарение на осигурения кворум от Патриотите. Отделен е въпросът може ли Народното събрание да опрощава борчове.
Не стига, че ГЕРБ и ДПС имат спестени общо 25 милиона от държавната субсидия, тоест от нашите пари, а сега искат да ни вземат още 8 милиона.

 

Въобще, уважаеми зрители, не мислите ли, че ни стрижат като овце, а ние просто си седим и блеем?


И между другото, видях една идея в интернет. Не може ли държавата да плати кувьозите за децата, че са по-спешни, а ние да събираме капачки за мюфтийството?“ – коментира Слави Трифонов.

ВИДЕО

 

Цялото предаване от 12 март 2019 г.

 

Източник: https://www.slavishow.com/.


92696