Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов в Сви...
Слави Трифонов в Свищов: Имам пълната готовност да застана зад народ, готов да тръгне към промяната!

Слави Трифонов в Свищов: Имам пълната готовност да застана зад народ, готов да тръгне към промяната!Истинско множество се стече днес за среща със Слави Трифонов, който посети Свищов. Местни студенти отправиха покана към своя гост под надслов: “Да променим средата! „Защото няма такава държава, но има такива млади хора!”, а по време на събитието в големия салон на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, десетки граждани от всички възрасти задаваха своите въпроси за това как може да се смени система и живо се вълнуваха как могат да помогнат за промяната и да си върнат държавата.

ВИДЕО

Присъстващите насочиха голяма част от питанията си към провелия се точно преди една година Национален референдум, на който 3,5 млн. българи отидоха до урните и дадоха своя глас, 2,5 млн. казаха категорично "Да", а депутатите погазиха вота на своя народ.

ВИДЕО

Слави заедно с Тошко Йорданов от редколегията обърнаха специално внимание на всички въпроси, като насочиха диалога основно към темата, че промяната на статуквото зависи от общите усилия на всички будни българи.

 

„Свищов, вие трябва да се гордеете от това, че живеете, учите и работите в този град. Но се съмнявам да е така! Съмнявам се да се гордеете със своя ректор или кмет! Съмнявам се да се гордеете с наведените политици! Съмнявам се да се чувствате  добре от всичко, което ви заобикаля и системата, която ви управлява. Затова и ние се заехме с референдума! Беше трудно, минахме през редица препятствия. Никой не ни подкрепи! Нито една медия! Бяхме сами в едно телевизионно шоу и аз си казах, че едва ли хората ще гласуват. Въпреки това събрахме 700 000 подписа за 3 месеца. В последствие гласуваха 3,5 милиона и стигнахме до тук. Днес говорим с вас за бъдещето и това какви стъпки трябва да се направят“, посочи Слави Трифонов, заявявайки пълната си готовност да застане зад народ, готов да тръгне към промяната!

 

„Бих застанал зад всички млади хора, които биха отстоявали своите искания. Затова ние събираме в момента хора. Хора качествени и с позиция. Хора, готови да променят системата. Хора като вас. Питате ме какво ще направи Слави Трифонов? Аз ще застана зад всички вас! Аз подкрепям каузата „младите хора да се реализират“, не вие мен! Затова обявихме, че събираме качествени кадри. Вече хора от цял свят се записват. Завършили Харвард, учили в Свищов, лекари, полицаи. Изумително е. Хиляди хора са готови, но както казваше царя „когато му дойде времето“. Аз имам визия и стратегия, но без вас и вашите действия няма да стане нищо. Не чакайте някой да ви оправи, така няма да стане. Действайте! Вие сте промяната! Разберете, аз не съм мъдрецът на върха на планината. Сега е времето да положите върховни усилия, да се промените, да промените света около вас! Един човек не може да направи нищо! Силата е във вас! Обръщам се към младите, вие сте на върха на света! Всичко е във вашите ръце! Уверявам ви, че ще направя това, което трябва и няма да се откажа! Чувството ми за справедливост е такова, че то няма да ми позволи да направя крачка назад! Аз се чувствам жив! Никой не ме е загробил и съм неудържим“, допълни емоционално Трифонов. 

Тошко Йорданов се обърна от своя страна към множеството с думите: „Силата е във вас, бе хора! Вие трябва да повярвате! Вие трябва да покажете, че не сте овце. На вас трябва да ви писне. И ако не ви писне на вас, ще писне на децата ви. Не се фокусирайте върху Слави. Участвайте активно и променете нещата! Търсете съмишленици! Не се изолирайте, обединявайте се! Така никой не може да ви смачка! Така всички местни бейчета ще са безсилни, а силните ще сте вие!“. 

В края на срещата всички се обединиха около това, че в ръцете на хората е да променят статуквото. Слави Трифонов започна този път, но ние сме тези, които ще го довършим, заедно с него, както и той го обяви на 15 септември и положи новото начало на ПРОМЯНАТА...

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Слави Трифонов в Свищов 
ГЛЕДАЙТЕ СРЕЩАТА НА ЖИВО И ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС"

 Слави Трифонов в Свищов <br> ГЛЕДАЙТЕ СРЕЩАТА НА ЖИВО И ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ДВИЖЕНИЕ

ПРИЯТЕЛИ,

Днес, вторник 7 ноември от 18:00 часа Слави Трифонов ще гостува на град Свищов. 

Срещата е по покана на свищовските студенти и е под надслов:

Да променим средата! „Защото няма такава държава, но има такива млади хора!“

Заповядайте от 18.00 часа в големия салон на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“

 

Вход: СВОБОДЕН!!!

 

ГЛЕДАЙТЕ СРЕЩАТА НА ЖИВО И ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС"

 

Източник: http://svishtovtoday.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


41267