Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / След 50 г. чакане жи...
След 50 г. чакане жителите на Монтана се сдобиха с път към квартал

След 50 г. чакане жителите на Монтана се сдобиха с път към квартал "Пъстрина"От половин век насам в жилищния квартал "Пъстрина" в Монтана няма пряк вход или изход към града.

Със огромно закъснение общината се задвижи и от няколко седмици доизгражда ул. "Димитър Подвързачов", която в градоустройствения план е била предвидена да води до квартал "Пъстрина", но на практика това е останало само на книга. 

Златко Живков, кмет на Монтана и член на партия СДС, коментира така: "Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план".

Жителите на квартал "Пъстрина" са направили редица подписки, в които благодарят на местната администрация за премахването на незаконните гаражи, които са се намирали в новоизградената част на улицата. В подписките също е имало искания и препоръки за допълнителното облагородяване на различни части от Монтана. 

Кметът обяви, че общината е дала на изпълнителни фирми аванс от 200 000 лв. и се е съобразила с исканията и предложенията на гражданите. Преасфалтират се улици и се ремонтират междублокови пространства. 

 

Източник: https://offnews.bg/

 

 


148110