Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След Бойко... и Йорд...
След Бойко... и Йорданка с нова автомагистрала „Граф Игнатиев“

След Бойко... и Йорданка с нова автомагистрала „Граф Игнатиев“Коментар на Манол Николов

Информационен сайт Гражданско движение "ДНЕС"

 

София, София, мой малък Лондон. Ако "стане" Тодор Колев от гроба, да види любимия си град, хич няма да му е до песен. Иначе, приликата ни с Лондон е само в това, че там си имат Кралица, ние пък Крал Бойко, който толкова е КРАЛ..., че се е поунесъл, и изглежда е време да предаде престола.

Но не за него ми е думата, а за една от подопечните му – градоначалничката Фандъкова. За пореден път тази иначе мила жена доказва изключително некомпетентните си виждания и решения за столицата. Посредствената визия на бившата учителка за най-големия български град става все по-гротесктна. В центъра на най-болезнената артерия на София, точно на улицата, предизвикала огромни скандали. нашата кметица сложи... магистрални ограничители, които да заместят безумните "перки", осакатили не един и двама столичани. Още по-зле, още по-инфантилно!

 

„Графа“ е стара и популярна търговска улица в София. Наречена е на руския дипломат, генерал и министър граф Николай Павлович Игнатиев. По тази улица са стъпвали не един и двама видни българи. Наша Йорданка обаче в безизходицата си тури... заместители-ограничители?!

Така е, явно те всички от управлението развиха магистралния комплекс на Бойко. И се втурнаха да го догонват. Кметицата какво ли си е казала – аз какво ли не направих, но магистрала не построих, затуй ще превърна поне „Графа“ в такава! А утре може да реши и Народния театър в казино да превърне. Мъдро решение ще е и, ако Фандъкова даде ненужно ремонтирания площад пред НДК на Каракачанов... Там спокойно той да си провежда военните учения..., има достатъчно окопи от работещите чат-пат шадравани.

Може да направи кметство София и в популярна туристическа дестинация с изследователска цел, например, колко дълго могат да издържат чужденците на най-мръсния въздух в Европа? Ако пък туристите търсят да видят разкопки – заповядайте, моля: „Графа“, Ларгото с разбитите плочки площад „Славейков“, НДК, десетки улици и площади... На площад „Гарибалди“ пък гостите на София могат да зърнат и една от най-скъпите пейки в света.

А ако искат гостите на столицата може да се нахранят в скъпите ресторанти на бул."Витоша" и да се поразходят по тракащите и разбити прескъпи плочки, сложени само преди година-две... Може и да се поразхладят покрай кичозния шадраван насред улицата, неработещ уви откакто е построен. 

Резултат от изображение за плочките на витоша

Разбитите прескъпи плочки на бул."Витоша"


Доскоро на "Гарибалди" можеше да се види и един каменен мемориал, наречен „Водна стена“. Закупен за десетки хиляди и после демонтиран. Ей така. Това се случва с нашите пари. А т.нар "водна стена" я преместиха в Университета по архитектура, за да знаят нагледно бъдещите проектанти как не трябва да се правят подобни архитектурни "чудеса".

Резултат от изображение за водна стена гарибалди

Пореден абсурд – надгробна плоча на пл. "Гарибалди"?


Всичката Мара втасала ,та напоследък погнаха и малкото неизбягали навън младежи, които рисуват графити по стените на сградите?! Вместо да им благодари, че дават все пак някакъв цвят на сивата ни столица, Фандъкова им готви тлъсти глоби.

Пълен цирк. Смеем се, ама въобще не е смешно, изключително драматично е, защото превърнаха една емблематична улица и един сравнително зелен и подреден град в треторазряден път и столица – посредствена, кичозно презастроена, а „Графа“ заприлича на междуселска уличка, по която пътуваш и внимаваш да не си разбиеш каруцата от ограничителите.

Подобни експерименти на неуки, но партийно предани архитекти бизнесмени ще се развиват лавинообразно и занапред. И докато не се противопоставим, ще обезобразят хептен и столицата, и Родината!

Защото след серията скандали и раздели ГЕРБ са в депресивен шок и редят грешка след грешка. Колкото и "Борисов Live джипка шоу" да гастролира по страната и бисери да реди.

А знаем, паниката ражда безумия, безумията рушат градове, държави, светове..., камо ли една малка, пък макар и стара столица.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

София – лош, много лош град за живеене

Рекетът на Фандъкова* >>Паяците в София се увеличават

Нечувана наглост след потопа* >> Фандъкова: Шахтите не бяха изчистени на 100%, но проблеми с оттичането нямаше

Луди пари за ремонт на ремонта* >> София ще ремонтира ...

Хаос* >> Идеалният център на София - в ремонт от 2 юли ...

Промяна в движението в София заради ремонт на релсов път ...

Ремонти, хаос и... пак ремонти* >> Ремонтът на ул. Граф Игнатиев ...

Поредният некачествен ремонт предстои > Нова тапа в София ...

 

******************************************************************************************

Image result for фандъкова

Вечните ремонти на Фандъкова 

 


 

 


110949