Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След две годишно нас...
След две годишно настояване на „Ловеч днес“, Община Ловеч обяви горещ телефон за сигнали 601 276!

След две годишно настояване на „Ловеч днес“, Община Ловеч обяви горещ телефон за сигнали 601 276!След близо две годишно настояване от страна на „Ловеч днес“ и след поставяне отново преди две седмици на пресконференция на искането, Община Ловеч най-после се реши  да създаде единен телефонен номер, на който жителите на общината да сигнализират за проблеми и нередности.

Телефонът, на който може да се сигнализирате, макар да не е от най-лесните за запомняне, каквато беше идеята на „Ловеч днес“, е 601 276!

На него 24 часа в денонощието ще отговаря дежурен служител.

При постъпване на всеки един сигнал в рамките на работното време на общинската администрация дежурният, след като го е записал в съответния регистър, го отправя към ресорния отговорен служител – зам.-кмет или директор на дирекция в общината. При проблем, който не търпи отлагане, се докладва лично на кмета. За всички сигнали, постъпили през нощта, всяка сутрин се докладва отново на кмета, който разпорежда предприемане на нужните действия.

На тел. 601 276 може да се подават сигнали по проблеми, касаещи гражданите и визирани в Наредби № 1 и № 2 на общинския съвет – за опазване на обществения ред, чистотата и спокойствието на гражданите и за безопасността на движението. Най-честата информация, и досега подавана на този телефонен номер, е свързана с неизправности по пътната и ВиК-инфраструктурата, електроснабдяването, уличното осветление, с обществения ред, спокойствието на гражданите, бездомните кучета. На номера се подават и сигнали, постъпили на тел. 112. 

Източник: lovechtoday.eu 


802