Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След години напразни...
След години напразни усилия България катастрофира в челен сблъсък с пакета

След години напразни усилия България катастрофира в челен сблъсък с пакета "Мобилност"С голямо мнозинство Европарламентът отхвърли всички предложения за блокиране на законодателния пакет

 

Провали се последният опит на България да блокира в Европарламента окончателното приемане на пакета "Мобилност", който урежда правата и задълженията на превозвачите и шофьорите. С голямо мнозинство бяха отхвърлени и трите инициативи, които имаха за цел да попречат на новото европейско законодателство в сферата на транспорта.

Първата, която имаше за цел да отмени позицията на Съвета на ЕС за командироването на шофьори, бе отхвърлена с 469 срещу 218 гласа при  7 въздържали се. Втората, противопоставяща се на позицията на Съвета на ЕС за времето на шофиране, събра 524 гласа "против", 162 гласа "за" и 9 "въздържали се. Третата, предназначена да блокира позицията на Съвета на ЕС относно каботажа (правото на чужди превозвачи да извършват вътрешни превози в друга държава), бе отхвърлена с 513 гласа срещу 174 подкрепили я и 8 въздържали се.

Отделно внесените близо 60 поправки към основните текстове бяха отхвърлени до една. Тяхната цел бе да забавят процедурата, но светкавичното им отхвървяне с голямо мнозинство, показа, че са били безсмислени. 

На България не остава друг ход, освен да продължи битката си срещу пакета "Мобилност" в Съда на ЕС координирано с други източноевропейски държави.

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Въпреки протестите България губи битката за международните превози

Ще защитят ли БГ- политиците интересите ни в ЕС ?! (ОБНОВЕН)

Наложително! >> Желязков: Блокираме пакет „Мобилност“, ако не постигнем исканията си

С два чартърни полета от София тръгват български превозвачи на протеста в Брюксел

Още няма разрешение за протеста на българските превозвачи в Брюксел

 

 


129952