Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След хет-трика от пр...
След хет-трика от провали >> Фандъкова ще се бори за четвърти кметски мандат

След хет-трика от провали >> Фандъкова ще се бори за четвърти кметски мандатДългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще се бори за нов мандат на предстоящите местни избори на 27 октомври.

Фандъкова съобщи това в понеделник при проверка на строителството на третата линия на метрото - един от знаковите проекти, с които управляващата партия илюстрира постиженията си в столицата. Месеци преди това поведението ѝ показваше, че ще участва и в тези местни избори.

Тя добави, че ако не се кандидатира, щяло да е предателство към софиянци. Фандъкова обяви три приоритета, ако бъде избрана за нов мандат - развитие на кварталите, зелена София и дигитализация. Тя обеща и експерти в листа за общинския съвет и обвновен управленски екип.

Фандъкова управлява София от 23 ноември 2009 г., когато стана първата жена кмет на града, довършвайки мандата на Бойко Борисов, който тогава за пръв път пое премиерския пост. След това Фандъкова спечели безапелационно и през 2011 и 2015 година. Ако победи и на предстоящите избори, тя ще е най-дълго управлявалият кмет на столицата. Този път обаче битката няма да е толкова лесна за ГЕРБ, тъй като в надпреварата ще се включи бившият депутат от БСП и настоящ национален омбудсман Мая Манолова.

Манолова съобщи в понеделник, че до часове ще обяви дали се кандидатира за столичен кмет. Очаква се това да стане във вторник, когато тя ще подаде оставка като омбудсман и ще бъде издигната от инициативен комитет като независим кандидат. Вече е сигурно, че БСП ще подкрепи кандидатурата ѝ.

До момента официално са обявени други двама кандидати за кмет на София - арх. Борислав Игнатов, издигнат от "Демократична България" и Борис Бонев от сдружението "Спаси София".

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Няма фъндък за... Фандъкова!

Ревящи полицаи бранят страхливата власт! Резил! (ОБНОВЕН)

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)

София = ГЕРБ = Фандъкова = Тлъст провал! (ОБНОВЕН)

 


111505