Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След като "покорихме...
След като > В България смъртността от COVID-19 е най-висока в света" title="След като "покорихме" Европа >> В България смъртността от COVID-19 е най-висока в света" />

След като "покорихме" Европа >> В България смъртността от COVID-19 е най-висока в светаДнес графиката на средния брой смъртни случаи от Ковид-19 (плаваща 7-дневна средна) на глава от населението за България се кръстоса с тази на Босна и Херцеговина. В България - средно 16,18 смъртни случая на 1 милион, в Босна и Херцеговина 16,07 на милион, съобщи епидемиологът д-р Петър Марков, който работи в Оксфорд.

"С това събитие България от днес вече е на първо място в света по смъртност от Ковид-19. Иначе казано, от днес вече официално човек, живеещ в България, има средностатистически най-висок риск да умре от Ковид-19, в сравнение с гражданин на която и да било друга държава по света, било то в Африка, Америка Европа или Азия.

Това е. Този път няма да коментирам – вече няма какво да се коментира.

Министерски съвет ще решава дали да бъде наложен локдаун от 27 ноември за три седмици. Вчера здравният министър представи предложението си да се затворят училищата, детските градини, магазините с изключение на хранителните, ресторантите и другите заведения, да се спрат спортните мероприятия.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Управлението на Борисов-3 поразява със смърт! >> България вече е първа по смъртност от COVID-19 в ЕС

Локдаун след намангърване

Никъде другаде в ЕС хора не издъхват на стълбите пред болница

"Успешните" мерки на властта капитулираха >> Здравният министър предложи локдаун от 27 ноември

След очевидния провал, правителството затваря всичко до изборите! А тунингованият министър щял да ни прави... „герои вкъщи“!

Не е истина какво се случва с болниците в момента. Оставка!!!

Мая Манолова: Властта трябва да иска прошка от народа

 

 Няма налично описание.

Скок на смъртните случаи в България - bTV Новините

 

 


140974