Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След като „падна гла...
След като „падна главата“ на Порожанов! >> ДПС е против Танева като министър, иска оставката на цялото правителство

След като „падна главата“ на Порожанов! >> ДПС е против Танева като министър, иска оставката на цялото правителствоДПС е против Десислава Танева като министър на земеделието, иска оставката на цялото правителство, стана ясно след персоналната промяна в състава на Министерския съвет, гласувана от парламента.

Въпреки смяната на земеделския министър, ситуацията и моделът си остават същите, обясни депутатът  от ДПС Халил Летифов.

 

В кулоарите на парламента Летифов обясни пред медиите защо петима депутати от ДПС са били против оставката на Порожанов и избирането на Танева. Парламентът гласува рокадата заедно.

Летифов посочи, че ако гласуването е било поотделно, то от ДПС щяха да гласуват за оставката на Порожанов и против избирането на Десислава Танева за министър. За ДПС това правителство трябва да си ходи.

 

„Това е мнозинство на националисти и популисти. Тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, ние за това гласуваме против правителството и против това решение. Но ако бяха отделно, щяхме да сме „за“ оставката и „против“ новия министър“, обясни Летифов. Той посочи, че въпреки смяната, ситуацията и модела си остават същите.

От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. И две години сме свидетели на тези популизми и национализми“, каза още Летифов.

 

По думите му, БСП също е част от модела на национализма и популизма. Той призова Нинова да каже защо поведението на социалистите е такова, защо залитат по национализма и популизма, изчерпали ли са управленската си програма и предложенията за алтернатива. Те са част от този модел, заключи депутатът от ДПС.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Близък до властите анализатор >> Първан Симеонов: След оставката на Порожанов ДПС ще поиска нова управленска формула

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Ще последва ли някой примера на младотурците, преди Пеевски да съсипе и ДПС?

Соколът напомни за себе си! >> Доган в обръщение за евроизборите: ДПС е твърде голямо, за да се борим помежду си99487