Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След като не подкреп...
След като не подкрепиха многомесечното гражданско недоволство >> Полицаи и пожарникари излязоха на мащабен протест в София (снимки)

След като не подкрепиха многомесечното гражданско недоволство >> Полицаи и пожарникари излязоха на мащабен протест в София (снимки)Полицаи и пожарникари се събраха на национален протест пред сградата на МВР в София. Днес те имат професионален празник. Униформените продължават да са несъгласни с 15% увеличение на трудовото им възнаграждение, заложено в бюджета на държавата за догодина и настояват за 30%.

Служителите на реда изпълниха пространството пред Министерски съвет, където напоследък ги виждахме да охраняват сградите на властта от протестиращите срещу управлението на страната ни и главния прокурор Иван Гешев.


.

Снимка: БГНЕС

 

Причината - служителите на реда са на първа линия в борбата срещу коронавируса, но получиха по-ниско увеличение от други сфери в държавната администрация. Председателят на Синдикалната федерация на служителите МВР Валентин Попов поздрави всички свои колеги, дошли на протеста от цялата страна, както и всички останали, проявили съпричастност чрез включване на сирените на патрулни коли днес. "Ние не сме съгласни по този начин да бъдем обидени", заяви заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

Подкрепа бе показана от други градове, както и от много граждани

Какво заяви министърът на вътрешните работи по повод протеста може да видите ТУК

Вижте снимки от многолюдния протест на служителите на реда:

 

.

.

.

.

Снимки: БГНЕС

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


140115