Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След жалби в изнесен...
След жалби в изнесена приемна на „ДНЕС”, полицейски патрул пази село от битовата престъпност

След жалби в изнесена приемна на „ДНЕС”, полицейски патрул пази село от битовата престъпностВ края на януари доброволците на „ДНЕС” във Враца организираха изнесена приемна за консултации в село Малорад, община Борован. Над 20 жители на селото се оплакваха от ширещата се битова престъпност. Живеещи в бедност и лишения, основният проблем на хората в това населено място е как да опазят и малкото, което им е останало.

Преди дни се проведе и общоселската среща на жителите на с. Малорад с Областния управител и ръководството на РДВР-Враца, на която директорът на РДВР Иван Кирилов обеща веднага да се вземат мерки за решаване на проблема. Към днешна дата в селото вече патрулират денонощно два полицейски патрула, упражнява се денонощен контрол на пунктовете за изкупуване на метали и работата на заложните къщи, а от вчера в селото вече има и екип на жандармерията, който при пристигането си беше посрещнат като освободителна армия. Решено е в селото да се изгради видеонаблюдение, като финансирането ще се поеме от община Борован, а от областната дирекция на МВР Враца ще окаже техническа помощ.

Уверенията на областния управител и на служителите на МВР са, че патрулирането в село Малорад няма да е само кампанийно мероприятие.


1367