Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Следващите жертви на...
Следващите жертви на Борисов

Следващите жертви на БорисовМихаил Минчев Михайлов - музеен работник, историк, гр. Добрич, активист от референдум 2016 г.

Ще има ли още оставки на министри от кабинета Борисов 3? Със сигурност. Ще се гласуват ли последните 3 - на Нанков, Московски и Радев (имайки предвид случилото се с предните оставки на Теменужка Петкова, Бисер Петков и сагата със злополучния Делян.Добрев... Не е много ясно.?

Следващите жертви, паднали в битката за запазване на властта, по всяка вероятност ще бъдат здравният министър Кирил Ананиев или по-скоро социалният Бисер Петков. Те се заиграха лошо със страданието на майките на болните деца, особено Петков, и той най-вероятно рано или късно ще си плати гяволъка. Особено ако се провали властта по исканията на протестиращите майки, каквито междувременно са изгледите към момента. А на Борисов както винаги досега при всяка кризисна ситуация ще му трябват жертви, за да бъде чист и целият само той в бяло! Макар, че при провал с майките не само социалният, но и цялото правителство трябва да си ходи!

 

С тримата изгонени (Радев, Нанков и Московски) премиерът се опитва да демонстрира сила, отправяйки уж на шега различни предупреждения. Стана ясно обаче, че от следващите дни ще зависи съдбата на коалицията, а и личното  оцеляване на Борисов. Особено след нестихващите скандали при т.нар. патриоти, срива на Търговския регистър и катастрофата  "Олимпик"... Борисов  едва ли ще се спре пред каквото и да било, за да запази властта.

По всичко личи, че тези дни и партиите, които държат Борисов на власт, ще си поискат с пълна сила своето. И то много повече от предния път... И Патриотите, и ДПС, и ВОЛЯ, че дори и БСП ще се намесят в преговорите за новите министерски кресла. И Борисов ще им ги даде. Той е склонен да жертва всяка една пешка от шаха си, стига Кралят да остане в играта. Сблъсъците и атаките към Ветко, Очите и Миньо, както и други последващи потвърждават това. Съвсем скоро може дори да видим една "широка" коалиция в името на "стабилността" на България. Тази игра вече сме я играли. На думи всичко е в името на народа и за благото на народа, а в действителност - за власт, пари и влияние.

 Ð’ълчо е невинен! Татко му е свой..., а и избяга!

Ветко Арабаджиев

 

Image result for dimitar zhelyazkov

Димитър Желязков-Очите

 

Димитър Желязков-Очите проговори

 

Image result for Миню Стайков

Миню Стайков  

 

Социалният министър Петков загуби своята сила и чар, още когато излъга родителите на деца с увреждания в началото на лятото. Тогава той, заедно с новия Републикански батман, омбудсман Мая Манолова им обеща реформи, обеща им всичко едва ли не, а седмица по-късно след намесата на ГЕРБ и Борисов... се обърна срещу тях.

Image result for бисер петков, майките на деца с увреждания

Работата на Ананиев пък е пълна енигма, тъй като нито пациентите, нито лекарите усетиха някакви промени, по време на неговото ръководство. За момента и двамата, особено Петков създава повече проблеми на Борисов, отколкото да му носи печалба. И затова ще си тръгнат. Скоро. Като новите необходими жертви на Вожда.

 

Всъщност, няма никакво значение кои и колко министри ще напуснат постовете си. Те ще бъдат заменени със самите себе си, защото: Каква е разликата между Николай Нанков и Лиляна Павлова, или между Валентин Радев и Румяна Бъчварова? Никаква. Като две капчици вода са!

Тук е по-важно за България да обезглавим змията, отколкото да ѝ режем само опашката...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Майките на деца с увреждания поставиха искания в писмо до премиера

Министър Теменужка Петрова подаде оставка след скандала със сделката за продажба на ЧЕЗ

В Брюксел Борисов прие оставката на Теменужка Петкова 

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я е приел

Пълен обрат! Борисов отхвърли оставката на Бисер Петков

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка

Организациите на ГЕРБ масово против оставката на Делян Добрев

КС: Решението за отхвърляне на оставката на Делян Добрев е противоконституционно

На Борисов и Цветанов им трябват пари в кеш за предсрочни избори

Вълчо е невинен! Татко му е свой..., а и избяга!

 

 


75341